Bushouders Canawaima barricaderen weg

Bushouders die de ‘Canawaima Service’ onderhouden, hebben op vrijdag de weg te Southdrain gebarricadeerd. Aanleiding tot de ontevredenheid is de oneerlijke concurrentie door Guyanese collega’s. De actie werd opgeschort nadat de politie erbij werd gehaald. Volgens de woordvoerder van deze actie, Sergilio Troenodjojoto, hebben de bushouders al bijkans vier jaren te maken met deze oneigenlijke concurrentie. Volgens hem gaat het om zes bussen die dagelijks gezamenlijk met bezoekers uit Guyana komen. “Als zij op Surinaams bodem aankomen, dan nemen zij hen mee naar de plaats van bestemming. Hierdoor raken wij ons brood kwijt”, zegt Troenodjojoto bezorgd. Volgens hem zijn er al achttien bussen in Suriname die de service onderhouden, waardoor er geen tekort is.
De bushouders hebben reeds een schrijven gericht aan de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), waarin zij hun bezorgdheid kenbaar hebben gemaakt. Echter hebben zij nog geen antwoord gehad van de bewindsman, waardoor zij overgingen tot de actie. “Eerder konden wij het nog redden met enkele passagiers per keer, maar nu worden alle passagiers van ons weggenomen. Wij kunnen niet meer op deze wijze werken en verwachten daarom een oplossing in de zaak. De Guyanese bushouders hebben geen vergunning om de service in Suriname te onderhouden. Echter blijven zij het doen. Als wij met onze passagiers naar Guyana gaan om hen af te voeren, dan worden zij gewoon uit onze bussen weggehaald”, zegt Troenodjojoto.

error: Kopiëren mag niet!