Santokhi: “Officiële naam mammoetblok nog steeds in de maak”

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi met zijn aanhang te Domburg (foto: Regillio Derby
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi met zijn aanhang te Domburg (foto: Regillio Derby
Parlementariër en voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Chandrikapersad Santokhi, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de officiële naam van de combinatie van zeven samenwerkende partijen (VHP,NPS, PL, BEP, KTPI, SPA en DA’91) nog niet af is. Volgens de politicus kan dit elk moment plaatsvinden. Met nog vijf maanden te gaan wil zijn combinatie en partij zich zoveel mogelijk inzetten in de strijd voor een beter Suriname. “De overwinning bij de verkiezingen zal dan een overwinning voor geheel Suriname zijn”, aldus de VHP-topper. Santokhi vindt dat de regering een zeer slecht beleid heeft gevoerd in de afgelopen jaren. De VHP heeft haar plan al klaar ‘voor redding en bevrijding’ van het volk. “Er is geen samenhang van beleidsinzichten binnen de regering. De één weet niet wat de ander doet, terwijl er een te sterke concentratie van macht is geweest vanuit de NDP. Als deze regering een eerlijke evaluatie maakt, zal ze tot de conclusie moeten komen dat er een zeer slecht beleid is gevoerd.” Het huidige bestuur is volgens Santokhi ‘gekenmerkt door onbehoorlijk bestuur met toenemende rechtsonzekerheid’.
De gemeenschap kijkt benieuwd naar de nieuwe naam van dit mammoetblok. Santokhi zei eerder aan de krant dat de naam tijdig zal worden bekendgemaakt. Vernomen wordt dat uit de tientallen voorstellen er drie zijn overgebleven: D7 (Democraten 7), SP 2015 (Samenwerkende Partijen 2015) en V7. Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), heeft de combinatie ook meerdere malen aangeduid als G7. Voorzitter Santhoki heeft eerder aangegeven dat het een naam zal zijn die goed in het gehoor zal klinken en dat de naam ‘een goede naam zal zijn die gedragen zal worden door alle partijen in de combinatie’.
Vernomen wordt dat de samenwerkende partijen kunstenaars hebben ingezet om een gepaste logo te ontwerpen. De voorkeur gaat uit naar de zeven hoofdkleuren van het licht, die ook voorkomen in de regenboog. Het V-teken staat voor de overwinning die de partijen willen behalen op 25 mei. Binnen korte tijd zal een besluit genomen worden wat de naam en het symbool betreft, anders komt men in tijdnood om het propagandamateriaal in orde te maken. Op 24 januari wordt op het partijterrein van de VHP de eerste gezamenlijke massameeting gehouden.
FR

error: Kopiëren mag niet!