Binnenkort launch ‘Kenki’

In voorbereiding op de nieuwe elektriciteitswet is de Energiebedrijven Suriname (EBS) bezig te werken aan de blauwdrukken van ‘Kenki’. De launch van dit programma zal nog bekendgemaakt worden. Kenki staat voor kwaliteit, efficiëntie, nieuwe kansen, kennis en innovatie. Dit programma moet ertoe leiden dat aan de burgers kwalitatief betere en goedkopere energie kan worden geleverd. Met de nieuwe elektriciteitswet zal er niet alleen een nieuwe marktsituatie ontstaan, de EBS zal ook worden opgesplitst in verschillende onderafdelingen of diensten. Hierdoor zal er meer transparantie komen in het beleid van dit energiebedrijf. Het zal duidelijker worden welke kosten waar gemaakt worden en wie ervoor moet opdraaien.
Met Kenki zal de EBS direct in staat zijn om op de juiste manier aan de vraag van de gewijzigde marktsituatie, na intrede van deze wet, te voldoen. Dit programma is tevens in lijn met het best practises vereiste van de International Development Bank, waar het bedrijf haar leningen voor diverse projecten van krijgt. Het heeft voorts te maken met het verbeteren van de operationele efficiëntie van de EBS.

error: Kopiëren mag niet!