Eerste baby 2015 ziet levenslicht in ’s Lands Hospitaal

In het ’s Lands Hospitaal is voor 2015 de eerste baby geboren om 00:02 uur. Het meisje werd even na middernacht geboren. Het is het eerste kind van moeder Adjaiso. De laatste baby was eveneens een meisje en kwam om 22:30 uur ter wereld. De baby weegt 2430 gram en maakt het goed. ‘Voor dit jaar hebben wij 3333 geboorten gehad in het ’s Landsziekenhuis, en dat in het jaar waarin het ziekenhuis 335 jaar bestaat’, zegt een zichtbaar trotse gynaecoloog, dokter Satish Mohan. ‘We hebben gemiddeld rond de 10 bevallingen per dag’, zegt dokter Mohan. Terecht is het ’s Lands Hospitaal het ziekenhuis waar de meeste baby’s ter wereld komen.
De eerste baby in Academisch Ziekenhuis Paramaribo werd 4 minuten later geboren (om 00:06 uur) en is een jongen met gewicht van 2730 gram.
Het Diakonessenhuis kreeg haar eerste bevalling om 00:42 uur. Dat was een meisje. Verrassend was dat het Diakonessenhuis de eerste tweeling voor 2015 ter wereld mocht helpen om 0:58 uur. Het betreft een twee-eiige tweeling. Eerst werd de jongen geboren en kort daarna kwam het meisje.
In het Sint Vincentius Ziekenhuis kwamen er geen nachtelijke Surinamers ter wereld. De eerste baby in dit ziekenhuis kwam om 7:50 uur ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!