Vuurwerkslachtoffers van 3 naar 7

Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat het aantal vuurwerkongevallen binnen een dag van drie naar zeven is gestegen. Een 11-jarige jongen heeft op dinsdag 30 december letsels opgelopen in zijn gelaat ter hoogte van zijn oog. Hij heeft vuurwerk aangestoken in een glazen voorwerp. Het is vooralsnog niet bekend welk vuurwerk de jongen had afgeschoten. Een ander slachtoffer betreft een 34-jarige man. Deze heeft letsels aan zijn elleboog overgehouden waarop vier hechtingen moesten worden aangebracht. De oorzaak van dit geval is dat enkele jongens die stoer wilden doen een knaller hebben aangestoken en dit vervolgens op de 34-jarige fietser hebben gegooid. De fietser kwam van de schrik te vallen met als gevolg de vier hechtingen. Ook een meisje van vier en een jongen van drie jaar hebben vuurwerkletsels opgelopen. Elk hebben zij verwondingen in de directe omgeving van hun oog. ‘In het oog van de 3-jarige is een vuurbal aangekomen’, zegt Pinas. Dit slachtoffer is verwezen naar de oogarts voor verdere behandeling.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!