Omhelzing Parmessar en Abrahams bijzonder moment tijdens NDP-vergadering

OmhelzingDe omhelzing van de NDP-toppers Ramon Abrahams en Rabin Parmessar was een bijzonder moment tijdens de NDP ‘Bigi Owroe Yari’ viering op maandag 29 december in Ocer. Het boterde geruime tijd niet tussen deze twee heren. In juni 2013 nam Rabin Parmessar de ministerspost op Openbare Werken over van Abrahams. President Bouterse was onder de indruk van dit gebeuren en benadrukte bijzonder trots te zijn op deze heren. ‘Ze hebben zaken bijgepraat en de strijdbijl begraven.’ Volgens Bouterse moet men dit voorbeeld opvolgen, vooral als gepredikt wordt dat dit land vooruit geholpen kan worden door samen te bundelen en op te trekken. Bouterse gaf verder aan dat de NDP geen politieke vijanden heeft. ‘De NDP heeft maar een vijand en dat is de armoede.’
Volgens Bouterse heeft de partij een missie. Zolang er nog armoede is in het land is er volgens de NDP-voorzitter nog een strijd te voeren. Vanwege het late uur hield de president een korte toespraak op deze feestvergadering. Bouterse gaf de mensen aan dat hij geen vergadering wilde hebben met 70 bussen uit Wanica, 43 bussen uit Nickerie en 20 uit Albina. Hij wilde gewoon een vergadering om het jaar af te sluiten en zijn boodschap over te brengen. Ondanks dit gegeven was de ‘Bigi Owroe Yari’ viering bijzonder druk te noemen. Mensen uit stad en district waren naar Ocer getogen om deelgenoot te zijn van dit evenement. Bouterse maakte van de gelegenheid gebruik om een ieder te bedanken die hem en de partij het afgelopen jaar hebben ondersteund.

Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!