Cambiel vindt dat Girjasing de president beledigt via de media

Op de Bigi Owroe Yari viering van de NDP hekelde Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de Abop, het feit dat bepaalde media VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing de kans geven om via hun medium de president te beledigen. Volgens hem laten ze het toe dat Girjasing allerlei ‘rotzooi’ vertelt over de president. ‘Dit kan absoluut niet, vooral vanwege het feit dat de president ook de hoogste autoriteit is van het land.’ Cambiel gaf verder aan dat bepaalde mensen president willen worden, maar niet eens weten waar Kwamalasemutu is. ‘Un no pot wan sma lek president sa no sabi pe Asidonhopo, Pusugrunu nanga Meerzorg de’, benadrukte hij verder. Hij is van mening dat er een heleboel grappenmakers zijn die aan banden gelegd moeten worden. Hiervoor vraagt hij niet nog eens vijf jaar, maar veel meer jaren. Het zou volgens hem langdurig moeten zijn. Net als alle andere sprekers riep hij de aanwezigen op om op 25 mei een bewuste keuze te maken en de huidige regering nog een kans te geven. Bij de Bigi Owroe Yari viering van de NDP op maandag 29 december waren behalve de Abop, ook vertegenwoordigers van de PDO, BP- 2011 en Palu aanwezig. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze partijen gezamenlijk optrekken naar de verkiezingen van 2015.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!