Voetbalpubliek staat achter initiatief Krishnadath

natioiHet Surinaams publiek staat achter de plannen van de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath, om een Wereldkampioenschap Voetbal te bereiken met de inzet van buitenlandse spelers. Hiervoor moet het parlement nog de wet voor de dubbele nationaliteit goedkeuren. Ruim 5.000 voetbalfans kwamen naar het Andre Kamperveenstadion vrijdagmiddag om het officieus interland tussen Natio en de Trinidadiaanse kampioen W Connection bij te wonen. Natio bestond uit Surinaamse Nederlanders en enkele buitenlanders die in onze Hoofdklassecompetitie spelen. Stefano Rijssel was de enige speler met de Surinaamse nationaliteit.
Krishnadath wilde met deze wedstrijd een boodschap sturen naar vooral onze politici dat de voetballers in diaspora klaar zijn om voor Suriname uit te komen. Dat signaal heeft hij met een bomvol stadion heel goed kunnen overbrengen. Het resultaat was matig. De wedstrijd eindigde na een 0-1 ruststand voor W Connection in een 1-1 eindstand. Jerrel Britto bracht W Connection in de 25ste minuut op een 0-1 voorsprong, in de tweede helft maakte de ingevallen verdediger Norichio Breeveld de 1-1 voor Natio. Hij kopte een hoekschop via een verdediger binnen. Verrassend was de vrijeschoppenserie na de wedstrijd. Vrijwel niemand buiten de organisatie om wist hiervan. De penaltyserie werd dan ook voor een leeg stadion genomen. Daarin bleek Natio bar slecht te zijn. Reeds de eerste trap van aanvoerder Milano Koenders werd gestopt door W Connection-goalie Julani Archibald. Hierna stopte Natio-goalie Rodney Ubbergen ook een vrijeschop, maar Stefano Rijssel zag ook zijn trap gestopt worden door zijn ex-collega. Natio zou nog 1 keer tegen de deklat trappen, waardoor de penaltyserie met 1-3 werd verloren. (foto: Regillio Derby)