Aannemer Guptar overweegt om staat voor gerecht te slepen

Aannemer Guptar overweegt om staat voor gerecht te slepen 1
Aannemer Guptar overweegt om staat voor gerecht te slepen 2Ondernemer Sham Guptar zegt aan Dagblad Suriname dat hij overweegt om een rechtszaak aan te spannen tegen de Staat Suriname c.q. het ministerie van Openbare Werken (OW). Volgens Guptar zou OW opzettelijk een woning, die hij in opdracht van het ministerie zelf had gebouwd, hebben afgekeurd en vervolgens afgebroken. Erger nog is binnen een maand een andere woning op dezelfde plek opgezet, zonder dat hij ooit is vergoed voor zijn werk. Dit, terwijl de huidige aannemer bij zijn bouwwerkzaamheden het dak en vloer, die door Guptar waren gebouwd, heeft meegenomen in zijn nieuw ontwerp. De ondernemer zegt dat een aantal mensen hier een rancuneuze rol heeft gespeeld, waardoor hij voor duizenden Surinaamse dollars is benadeeld.
Het gaat om twee woningen die Guptar op het Hanaslustproject in opdracht van OW moest opzetten. De eerste is zonder enkele problemen afgeleverd en inmiddels verkocht. Het probleem is echter bij de tweede woning op perceel nummer 30. In september 2013 zijn bouwinspecteurs voor oriëntatie naar de woning gegaan. Volgens Guptar werden toen enkele punten aangehaald die niet naar tevredenheid zouden zijn uitgevoerd. Uiteindelijk werd hieraan voldaan en werden de probleempunten onder toezicht van het ministerie hersteld. Terwijl de aannemer met de herstelwerkzaamheden bezig was, heeft de directievoerder echter apart opdracht gegeven om extra werkzaamheden uit te voeren. De directievoerder liet de woning betegelen, diefijzer plaatsen en een omrastering maken. Bij het plaatsen van de tegels werd geconstateerd dat twee van de muren scheef waren. Guptar besloot deze dan af te breken en wederom te herstellen. De inspectie keurde deze ook goed. Inmiddels had de directievoerder al een eigen tekening gemaakt en opdracht gegeven om een stukje bij te bouwen. Deze kosten zou de directievoerder dan zelf betalen aan Guptar. Na echter in gebreke te zijn gebleven, kwam de directievoerder met een voorstel bij de aannemer om de woning voor een fikse korting aan de aspirant koopster te verkopen. De woning zou dan in de huidige stand worden opgeleverd en Guptar zou dan gelijk zijn geld krijgen. De aannemer weigerde echter, omdat hij door de verschillende herstelwerkzaamheden en vertragingen al reeds een verlies van duizenden SRD’s had opgelopen. Toen werd een plan tegen hem beraamd om de woning af te keuren en af te breken. Guptar zegt dat hij de rechter zal vragen om de staat te veroordelen om de kosten voor de woning aan hem te betalen. “Het recht zal zegevieren”, aldus de ondernemer.
FR

error: Kopiëren mag niet!