Jeugdparlement distantieert zich van lied ‘Bullet’

De meerderheid van het Nationaal Jeugdparlement distantieert zich van de oproep en uitlatingen die door onder meer collega-jeugdparlementariërs worden gedaan in het antihomo-lied ‘Bullet’. “Dit besluit is zaterdag unaniem aangenomen tijdens de openbare vergadering”, maakt het jeugdinstituut woensdag bekend in een verklaring. “Het Jeugdparlement heeft respect voor de vrijheid van vrije meningsuiting en voor het recht op dezelfde behandeling voor iedereen. Om deze reden geven wij aan dat geen enkele Surinamer gediscrimineerd dient te worden in woord of daad en dat de uitlatingen van de gedachten van de collega’s niet representatief zijn voor de gedachten van alle leden van het Nationaal Jeugdparlement”, zegt de verklaring. Het jeugdparlement wijst erop dat het van belang is dat elke Surinamer zich realiseert dat Suriname tegenwoordig gekenmerkt wordt als een land waarin verschillende bevolkingsgroepen en religiën in vrede en harmonie leven. “Dit feit, waarop we trots zijn, is het resultaat van een lang proces waarbij begrip voor de medeburger is ontstaan.” Het jeugdparlement geeft tenslotte mee dat “hetgeen ons scheidt ons zwakker maakt en wat ons samenhoudt ons sterker maakt.”

error: Kopiëren mag niet!