Perverse directeur nog steeds op school

De directeur van de Mathooraschool te Saramacca bezoekt, naar zeggen van een aantal ouders van leerlingen van de school, de school normaal. Het schoolhoofd wordt door leerkrachten en leerlingen van de school beschuldigd porno websites te bezoeken op de schoolcomputer. “Zeventien leerkrachten en ouders hebben een brief gestuurd naar het MINOV en die brieven zijn momenteel zoek. De directeur van de school op zijn beurt heeft ook een brief gericht aan MINOV en de inspectie geeft aan dat de brief van de directeur getekend door vijf personen zwaarder weegt dan de brief van de zeventien ouders en leerkrachten vanwege het feit dat de leerkrachten geen bewijs kunnen leveren”, klaagt een van de verzorgers. “De directeur van de school heeft bij terugkomst drie leerkrachten en een ouder die ook leerkracht is, gemuteerd. De leerinstelling heeft momenteel nog steeds geen natuurkunde leerkrachten”, aldus de ouders.
Vanwege feestdagen geen rapportage van inspectie
Peneux Robbert, directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt dat het departement bezig is met het onderzoek en daarom geen uitspraak kan doen. “We hebben de man voorlopig uit het zicht gehaald. Ik denk dat Roy Narain, onderdirecteur Onderwijs, hem duidelijk de instructies heeft gegeven en als hij de instructies niet opvolgt zoals door het ministerie gegeven, dan zullen wij optreden. We hebben een inspectie apparaat daar, maar we naderen wat feestdagen, dus we hebben nog geen rapportages binnen. Intussen tijd zullen we wel vernemen wat er speelt. Het kan niet zo zijn dat wanneer er instructies zijn gegeven aan een schoolleider, de schoolleider kan doen wat hij wil.” Peneux zegt ook dat zo lang het onderzoek gaande is, de directeur niet op school mag.
Het laatste blijkt, volgens de ouders, de directeur niet te schelen. De ouders halen dit weer aan omdat de directeur volgens hun met de toekomst van de leerlingen aan het spelen is. Zij zijn bezorgd en radeloos over de omstandigheden die zich momenteel voordoen op de school. “Men heeft de directeur keer op keer betrapt. De kinderen weten het, de leerkrachten weten het, iedereen weet het. De kinderen hebben hem in feite zelf betrapt.”

error: Kopiëren mag niet!