EBS niet bezig met load shedding

Verontruste EBS-klanten die vaker met stroomuitval te maken hebben, namen contact op met de krant om te informeren of de EBS wederom gestart is met load shedding. Dit komt vooral voor in Paramaribo-Noord. Marcel Eyndhoven, chief technical officer van de EBS, verzekerde de redactie dat dit niet het geval is. Als er sprake is van stroomuitval, dan heeft dit andere oorzaken verduidelijkt hij. Vanwege het regenweer kunnen stroomstoringen ontstaan. Doordat vegetatie (takken en bladeren van bomen) in de buurt van stroomdraden nat wordt, kan ze als ze in contact komen met scheuren en dergelijke in een stroomkabel, kortsluiting veroorzaken. In de droge tijd bestaat de kans op kortsluiting in zulke gevallen minder. ‘In huis kan je dan een halve spanning krijgen waarbij lichte apparaten wel werken, maar de zwaardere niet.’ Eyndhoven zegt dat het dan raadzaam is de stekker van de zware apparaten uit het stopcontact te verwijderen.

error: Kopiëren mag niet!