VHP viert kerst met seniorenburgers

VHP viert kerst met senioren burgers.1
VHP viert kerst met senioren burgers.2De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), onder leiding van Chandrikapersad Santokhi, heeft zondag kerst gevierd met seniorenburgers uit diverse thuiszorginstellingen. De dag werd doorgebracht met muziek, zang, dans en lekker eten. Bij de kerstviering waren onder andere toppers als parlementariër Asis Gajadien, Hardeo Ramadhin, Rewtie Sitaram, Glenn Oehlers en Sonny Hira aanwezig. Voor de vierde keer viert de partij kerst met verschillende doelgroepen uit de samenleving. Eerder heeft de partij ook kerst gevierd met kinderen uit kindertehuizen. ‘Wij hebben gemeend om de seniorenburgers, die hard hebben gewerkt voor Suriname en die nu in een sociale instelling wonen, in het zonnetje te plaatsen. Kerst is een familiefeest en sommige mensen verkeren niet in de omstandigheden het te vieren, daarom dachten wij om deze groep de gelegenheid te geven om kerst te vieren met de VHP-familie’, vertelt Santokhi.
Tegelijkertijd moet volgens hem worden stilgestaan bij de gedachte en de betekenis van kerst. ‘Op deze dag wordt Jezus Christus, die veel strijd heeft geleverd voor het behoud van de mens, herdacht. Deze dag moeten wij gebruiken om in nauw contact te staan met de schepper.’ De strijd die Christus leverde, mag volgens Santokhi niet vergeten worden. ‘Deze moet worden voortgezet’, zegt hij, doelende op de verkiezingen van 2015. Volgens hem moet Suriname steeds beschermd worden en dit kan alleen middels de juiste beslissingen te nemen. Voor de partij zelf is het jaar een succesvol jaar te noemen, vindt hij.
‘Na 65 jaren zijn er kernbestuursverkiezingen gehouden. Wij hebben ons partijprogramma goedgekeurd en voor het eerst zijn er profielen op DNA-niveau, ressortraads- en districtsraadsniveau ontworpen. De eerste adviezen zijn pas gegeven over de posities van de dr- en rr-leden. We hebben gewerkt aan versterking van de interne structuren, de democratie versterkt en de partij open gegooid voor een ieder. Nu alleen naar de winst toe’, zegt Santokhi lachend. Ruim 500 seniorenburgers waren aanwezig op deze dag.

error: Kopiëren mag niet!