Somohardjo daagt NDP uit hem voor het gerecht te slepen

Somohardjo (1). 1De leiding van de NDP heeft er alles aan gedaan om de Pertjajah Luhur (PL) uit elkaar te slaan. Men heeft na het zetten van de PL uit de coalitie zelfs geprobeerd om de toppers van de partij voor duizenden Amerikaanse dollars om te kopen. ‘Ik zeg het met geen enkele voorzichtigheid, maar met zekerheid dat de NDP heeft geprobeerd de PL uit elkaar te slaan. De NDP heeft geprobeerd onze toppers om te kopen’, zei PL-voorzitter Paul Somohardjo zaterdagavond tijdens de jaarafsluiting van de partij in Nickerie. De PL-voorzitter zegt geen enkele vrees te hebben dat hij door de NDP voor het gerecht zal worden gesleept.
‘De NDP is een lafaard. Als je uitlatingen naar hun adres doet, slepen ze je voor de rechter’, vervolgde Somohardjo. Hij zegt de paarse partij dan ook uit te dagen hem voor het gerecht te slepen. In het propvolle centrum van de partij in het rijstdistrict heeft de PL-topman zijn aanhang voorgehouden dat de partij zich opmaakt in 2015 regeermacht over te nemen. Het is volgens Somohardjo al zeker dat vier uit de vijf zetels in Nickerie naar zijn partij gaan. Dit is volgens hem de reden waarom NDP-parlementariër Rashied Doekhie er eerder voor kiest zich in te zetten voor verkiezingswinst van de paarse partij dan om zijn plicht als volksvertegenwoordiger in DNA na te komen. Somohardjo zegt dat de partij op eigen kracht het maximale aan zetelwinst in het district zal proberen te behalen.
Somohardjo beschreef verder het quorumprobleem waarmee de coalitie nu te kampen heeft als een miscalculatie van de adviseurs van Bouterse, dat het geen probleem zou vormen PL uit de coalitie te zetten. Dat onder andere Doekhie niet komt opdagen voor parlementsvergaderingen typeert hij als te zijn chantage, omdat Doekhie privézaken van hem niet geregeld kon krijgen. Presidentskandidaat van de PL, Raymond Sapoen, die de massa ook toesprak, gaf aan dat de strijd van de komende vijf maanden een is die zal gaan om verbetering en overname van regeermacht. De NDP heeft volgens hem in de haast afgelopen vijf jaar de kans gehad om verbetering en ontwikkeling te brengen voor onder andere Nickerie, maar deze heeft er niets van gebakken. De NDP heeft de macht en kennis in huis, maar mist de goede cultuur, attitude en manieren om te kunnen omgaan met de macht die het volk hen geboden heeft in 2010. ‘Als je deze zaken mist, ga je er daadwerkelijk niets van bakken’, aldus Sapoen.

error: Kopiëren mag niet!