Keuringsbedrijven na 24 december gesloten

Vanaf maandag 29 december tot en met 1 januari 2015 zal de dienstverlening voor het herkeuren van voertuigen bij de particuliere keuringsinstanties niet mogelijk zijn. Dit is vastgesteld door de Stichting Toezicht Keuring Motorrijtuigen (STKM). Er kan tot uiterlijk woensdag 24 december nog gekeurd worden. Dagblad Suriname nam contact op met enkele keuringsbedrijven, die niet allemaal ingenomen zijn met de bekendmaking. Vanessa C. van GS Carfix zegt dat het eigenlijk een verlies is voor de zaak. Het keuren van auto’s is van het jaar al geminimaliseerd naar 24 per dag. “Dit jaar kan er nog maar twee dagen gewerkt worden. We komen op een verlies van ongeveer SRD 2.000 per dag. Dat is een groot verlies”, volgens Vanessa C.
Directeur en eigenaar P. Schuitemaker van Ervo zegt dat het in principe alleen om twee dagen gaat en dat hij geen probleem heeft met dit besluit van de stichting. “Andere bedrijven sluiten ook voor de feestdagen en dit was vanaf 4 december bekend”, aldus Schuitemaker.

error: Kopiëren mag niet!