Kerstpottenactie record met SRD 393.221

In dit jubileumjaar waar het Leger des Heils Suriname haar 18de lustrum vierde, blijkt het sociaal werk van de kerkelijke instelling meer dan gezegend. Een voorlopig recordbedrag van maar liefst SRD 393.221,- werd binnengehaald, met name dankzij het Su Aid initiatief dat op 10 december op initiatief van Giwani Zeggen, Asgar Koster en Sidney Grunberg van start ging. In minder dan twee weken tijd werd maar liefst SRD 276.000,- binnengehaald. Dit mede dankzij de grootste media campagne waar Radio 10, de STVS en de SRS dagelijks live gingen om de Su Aid actie te promoten en items geschonken door verschillende bedrijven en individuen te veilen. Het Su Aid campagne lied Gi Wan Anu, geschreven door Siegfried Gerling en gearrangeerd Asgar Koster, staat inmiddels #1 in de Surinaamse hitparade.
De SMS Crowd Fund Actie van TELE G dat op 17 november op initiatief van Telesur van start ging ,leverde SRD 8221,- op. Naar schatting warden er 12000 sms-jes door Suriname gestuurd.
Het Leger des Heils haalde via haar traditionele kerstpotten her en der in het land, SRD 109.000,- op.
Samen werd dus een voorlopig totaalbedrag van SRD 393.221,- ingezameld voor het uitdelen van kerstpakketten aan minderbedeelden in de districten Paramaribo, Commewijne, Para, Coronie en Saramacca én voor al het andere werk van het Leger des Heils, waaronder het voedingsprogramma voor hulpbehoevenden, het kinderhuis Ramoth, bejaardentehuis Emma en het Sociaal Centrum voor hulpbehoevenden. Voorlopig omdat de kerstpottenactie nog tot 24 december aanstaande duurt én omdat het totaal van alle bankovermakingen ten behoeve van onze kerstpottenactie nog niet is geteld. Begin januari 2015 zal het eindtotaal bekend zijn.
90 jaar Leger des Heils – meer dan gezegend
Het 18de lustrum was voor het Leger des Heils net als de 90ste editie van haar kerstpottenactie ook meer.dan gezegend dankzij het bezoek op 24 september van generaal André Cox, de hoogste gezagsdrager van het Leger des Heils in de wereld. De jubileumvieringen die van 9 tot 12 oktober in de Congreshal plaatsvonden, waren ook een groot succes. Het jubileumfeest werd pas echt een feest toen in diezelfde periode ook het nieuw gerenoveerd hoofdkantoor en jongerencentrum in het Gijsbertha Jeugdgebouw aan de Henck Arronstraat 126 werd geopend door de general manager van het Leger des Heils, majoor Vilece Thomas. De renovatie kwam tot stand dankzij sponsoringen van onder andere Century Mining en Rotary Club Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!