Inzameling Leger des Heils gaat door

Nancy de Randamie, voorzitter van de raad van advies van het Leger Des Heils, geeft aan heel trots te zijn op de Surinamers die een bijdrage hebben geleverd en blijven leveren aan de kerspotteninzamelingsactie van het Leger des Heils. Er zijn nog gelden die bijgeteld moeten worden. ‘Gelden van de rekeningen moeten ook geteld worden. Wij hebben ook vernomen dat er in het district Nickerie een inzamelingsactie is gehouden van ongeveer SRD 2.000, dus alles moet nog bijgeteld worden en ik geloof dat wij waarschijnlijk dicht bij de SRD 400.000 zullen zitten. Volgens De Randamie heeft het Leger des Heils vaker sponsoringsbrieven geschreven naar bedrijven, maar het komt voor het eerst voor dat mensen uit zichzelf meer hebben gegeven nadat zij vaker in de media zijn verschenen met behulp van de initiatief nemers van SuAid. ‘Ik hoop dat het vuur dat is aangewakkerd, zal blijven branden bij de gemeenschap om te blijven geven voor het werk van Leger des Heils’, aldus De Randamie.
Volgens de voorzitter is het uitdelen van kerstpakketten een symbolisch hoogtepunt van het Leger des Heils en dat is niet het enige wat zij doen. ‘Naast de jaarlijkse kerstpakketten geven wij ook voeding aan de minderbedeelden. Wij hebben een voedselprogramma en het hele jaar door geeft het Leger des Heils terug aan de gemeenschap. Dagelijks komen mensen aankloppen en met meer geld kunnen wij meer geven en mensen helpen die het nodig hebben. Er zijn ook instellingen waaronder bejaardentehuizen, kindertehuizen en ziekenhuizen die wij ondersteunen, als ze nou tot het Leger des Heils behoren of niet. Wij hebben ook een opvangcentrum en ondersteunen de mensen die daar vertoeven in het centrum. Dit is eenmaal het werk van het Leger des Heils en het geld dat is ingezameld, zullen wij ook inzetten voor het werk van 2015’, legde De Randanie uit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: