Bruggen over Corantijn en Marowijne nog in onderhandelingsfase

In de afgelopen vier en een half jaar heeft de regering een aantal nieuwe bruggen in gebruik genomen. Enkele van deze zijn de Saronbrug, Carolinabrug en de brug over Pikin Saron.
De twee bruggen die Suriname zou moeten verbinden met Guyana en Frans-Guyana zullen naar alle waarschijnlijkheid niet binnen deze regeertermijn tot stand worden gebracht. John Darsa, hoofd Bruggenbouw van het ministerie van Openbare Werken, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de planning van deze bruggen ‘zich nog in een politieke fase bevinden’ waar er nog intensieve gesprekken op regeringsniveau worden gevoerd. Op dit moment kan hij moeilijk voor zijn beurt spreken en aangeven wanneer dit zover is. In een eerder stadium was bekend gemaakt dat de technische voorbereiding van de brug naar Guyana al vergevorderd was en dat er ook onderzoek was gepleegd op de plek waar de brug de oever raakt.
Zowel Suriname als Guyana heeft financiële hulp aangevraagd bij China. De brug moet de droom van een snelweg door Zuid-Amerika dichterbij helpen brengen. Darsa zegt dat hij op dit moment niet op de hoogte is van deze ontwikkelingen. De brug naar Frans-Guyana zal volgens eerdere informatie in de buurt van de dorpen Apatou aan de Franse kant en Herminadorp aan Surinaamse zijde komen. Als de brug bij Apatou komt, moet er zowel aan Surinaamse als Franse zijde minimaal een half uur omgereden worden om de brug te bereiken. Vanuit Apatou naar Cayenne zou toch via Saint Laurent gereden moeten worden, via een smalle weg. Naar verwachting zullen deze twee bruggen ontwikkeling brengen voor de districten Nickerie en Marowijne.
FR

error: Kopiëren mag niet!