Inter Moengotapoe wint tweede keer Guyana Cup

Het team van Inter Moengotapoe na het behalen van de titel bij de Guyana Cup (foto: Wilfred Gallant)
Het team van Inter Moengotapoe na het behalen van de titel bij de Guyana Cup (foto: Wilfred Gallant)
SV Inter Moengotapoe heeft voor de tweede keer de Guyana Cup gewonnen. De Surinaamse kampioen was zaterdag in de finale met 2-1 te sterk voor de Franse ploeg Matouri. Ives Vlijter en Stefano Rijssel scoorden voor Inter Moengotapoe. De Surinaamse doelpunten waren mooie afstandschoten. De eerste keer dat Inter deze cup won, was in 2010. Naast een kampioensbeker, kreeg Inter ook een cheque van US$ 2.000. Inter-aanvoerder Patrick Jimmy nam uit handen van de voorzitter van de Frans-Guyanese Voetbalbond de prijzen in ontvangst.
De semikampioen van Suriname, Excelsior, deed ook mee aan dit toernooi. Echter, zij eindigden op de laatste plaats. In haar eerste wedstrijd verloor ze van uitgerekend Inter Moengotapoe. In de strijd om de derde plaats verloor Excelsior met 4-2 van Geldar. Bij rust stond Excelsior nog voor met 2-0. Gisteren zijn de Surinaamse ploegen teruggekeerd.
De winnaars van de Guyana Cup:
Jaar Organiserend land Winnaar

2008 Frans-Guyana Geldar (Frans-Guyana)
2009 Suriname Leo Victor (Suriname)
2010 Guyana Inter M.T. (Suriname)
2011 Frans-Guyana Matouri (Frans-Guyana)
2012 Suriname Robinhood (Suriname)
2014 Frans-Guyana Inter M.T. (Suriname)

error: Kopiëren mag niet!