De politieke sleur!

De harmonie in ons geliefd Suriname wordt dezer dagen gewoon verziekt door een aantal arrogante politici, beleidsmakers en door bepaalde leiders! Een toeristisch bestand en ontwikkeling in opkomst in ons land heeft veel te bieden.
De politieke sleur dreigt dit ten onder te brengen door hun arrogante houding te tonen. Dit blijkt de laatste tijd door de democratische Staat in gevaar te brengen door het DNA in verlegenheid te brengen. De coalitie dient zonder meer voor quorum te zorgen. Dit lukt reeds enkele maanden niet. En dan nog te bedenken dat het onze belastingbetalers telkens ongeveer 75.000 SRD kost voor elke uitgeschreven vergadering! Indien er leden zijn, die het niet goed menen met het volk, dienen zij het lidmaatschap op te zeggen.
Als er leden zijn , zoals Rashied Doekhie , die niet in landsbelang wil of kan opkomen en zich verschuilt achter zijn gezondheid, dient hij de eer aan zich zelf te houden en onmiddellijk te bedanken! Nog grappiger komt onze geldstrooier Brunswijk over. Hij wil per helikopter landen om in voorkomende gevallen als het 26ste lid te komen tekenen. Moet dan de president van Nickerie, wiens politieke dagen zo te merken geteld zijn, met een pantserwagen uit Nickerie gehaald of vervoerd worden?
Men had het over de chantagepolitiek van Somohardjo en wat gebeurt er binnen de coalitie? Elk lid dat ontevreden is dient gewoon de eer aan zichzelf te houden Je moet het volk niet benadelen en je moet je zeer zeker niet verschuilen achter allerhande drogredenen. De kwestie van de zaakgelastigde in Nederland, Chantal, die niet voldeed aan de vereisten, is alom bekend! De DNA-voorzitter heeft gelijk door te stellen, dat het volk zelf een uitspraak moet doen over de handelingen van de desbetreffende politici. Het zou evenwel veel beter zijn wanneer in zulke gevallen de partij bij het samenstellen van de DNA-lijsten zelf al een selectie maakt.
Zowel de coalitie als de oppositie weten zeker ook wel dat politici en ook vakbondsleiders een opvoedende taak hebben. Zij moeten het dan ook op een juiste wijze hanteren. Zij kunnen zeker ook een bijdrage leveren zodat de normen en waarden hoog worden gehouden in ons vredelievend Suriname !
Roy Harpal

error: Kopiëren mag niet!