Politieman zet auto van car center in voor “dienst”

Een politieman heeft dinsdag op eigen houtje een privéwagen ingezet voor de opsporing van een verdachte. Deze verdachte werd gezocht ter zake oplichting/verduistering. De wetsdienaar heeft een wagen van een car center gehuurd/geleend om vervolgens daarmee een onopvallende opsporing te verrichten. Aan de Commissaris Weytingweg werd de agent omstreeks 18.05 uur toen hij de Indrawatieweg inreed van achteren aangereden. Als gevolg van de botsing heeft de politieagent een neusbeenfractuur opgelopen.
Inspecteur Ligeon geeft aan dat hij de piketofficier was. Hij heeft de agent in kwestie geen toestemming gegeven om met een privéwagen uit te rukken om de verdachte op te sporen. Onduidelijk is wie voor de huurkosten moet opdraaien nu de agent dit op eigen titel heeft gedaan. “De agent heeft verkeerde rapportages gepleegd en is op eigen houtje op solotour gegaan met het voor hem noodlottige gevolg”, zegt Ligeon. Daarnaast heeft het politiestation de beschikking over twee prowagens. De inzet van een ingehuurd voertuig was niet noodzakelijk.

error: Kopiëren mag niet!