Gemengd politieteam Moengo arresteert twee roofverdachten

Drie criminelen hebben maandagmiddag hun slag geslagen aan de Le Grand Baldewweg te Albina. De daders hebben leveranciers, die bezig waren met hun werkzaamheden, overvallen en mishandeld. Uit het onderzoek blijkt dat de rovers in een personenauto de plaats hebben verlaten. Volgens het slachtoffer, de bestuurder van de leverancierswagen, waren twee medewerkers bezig in de winkel toen het drietal hem in de wagen aanviel. Onder bedreiging en mishandeling maakten de bandieten SRD 21.000 buit. Daarnaast werden de gouden sieraden van de slachtoffers ook meegenomen. Na de daad reden de daders richting Moengo.
De politie van Moengo kreeg een trip betreffende verdachte figuren. Aan de Lijnweg bij een supermarkt heeft de gezamenlijke politie van zowel Moengo als van Alibina twee van de rovers in de kraag kunnen vatten. De buit, SRD 21.000, en wat sieraden zijn op de verdachten aangetroffen. De derde man is vooralsnog voortvluchtig. De in verzekering gestelde verdachten zijn Fabian A. (27) en Hesdey M. (33). De beroving heeft rond 15.00 uur plaatsgevonden en de sterke arm heeft de criminelen rond 19.30 uur achter slot en grendel geplaatst. Naast de buit heeft de politie van Moengo ook de personenwagen in beslag genomen. Het voertuig staat op naam van een car center. Het is vooralsnog niet duidelijk of dit voertuig van misdrijf afkomstig is. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. Bovendien heeft de politie ook een vuistvuurwapen bij de verdachten aangetroffen. Ook dat wapen is hangende het onderzoek in beslag genomen. De sterke arm werkt naarstig aan de aanhouding van de voortvluchtige comparant.

error: Kopiëren mag niet!