Slee Juniors verslaat FC Saamaka

Slee Juniors heeft het eerste voetbalgevecht tussen de Saramacaanse verenigingen van Boven Suriname met 1-0 gewonnen van Saamaka. Het werd een zeer enerverende strijd op hoog tempo, waarbij beide ploegen elkaar geen duimbreed de ruimte gaven. Slee Juniors had in deze strijd zonder meer het geluk aan haar zijde. Het geluk zat bij Slee Juniors na het uitvallen van haar eerste doelman, de jeudige Bucho Bodjie, door een blessure in de 22ste minuut. De ingevallen senior Olies Bodjie hield Slee Juniors volkomen in de strijd. Het werd een zware dobber voor Saamaka om tenminste een gelijkspel uit dit voetbalgevecht te halen. Een ietwat teleurgestelde trainer Osni Jabini van Saamaka zei na de wedstrijd; “als je niet scoort, heb je geen recht om te winnen.” Want als je zelfs een strafschop mist, dan betekent het dat je gaat verliezen.
In de 75ste minuut kende scheidsrechter Marlon Schet aan Saamaka een strafschop toe wegens handsbal in het strafschopgebied. Deze strafschop van Wilson Stedenburg werd door doelman Olies Bodjie van Slee Juniors gestopt. En hiermede verspeelde Saamaka de kans op een gelijkspel. En inderdaad Slee Juniors won deze strijd met 1-0 door een doelpunt gescoord in de 30ste minuut door Densi Amiemba. Slee Juniors heeft door deze zege nu een riante positie ingenomen van drie gewonnen wedstrijden en één verloren, terwijl Saamaka nu twee gewonnen, één gelijk en één verloren wedstrijd heeft.
De penitentiaire jongens van KPA behaalden hun tweede overwinning door SC Ephraim met 3-1 te kloppen. Bij de rust was de score reeds 2-1 door doelpunten van Dheeraj Sewcharan en Arthy Yoewarame, terwijl Yoewarame nog eenmaal scoorde. Voor Ephraim, die zijn derde nederlaag incasseerde, scoorde Miquel Rijssel. Napoli incasseerde zijn vierde nederlaag van het seizoen tegen Puwanani. Puwanani versloeg ze met 5-2, na een 3-1 rustscore. Voor Puwanani scoorden Winston Misiedjan (2x), Jorgino Overman, Samerio Bento en Maniko Veldkamp. Voor Napoli die nu 23 doelpunten tegen heeft en 3 voor, scoorden Rahiet Bisram en Calvin Turney. Brasur/SEMC en Vasco Da Gama deelden punten broerdelijk 1-1, nadat Brasur SEMC een 1-0 voorsprong nam bij de rusdt. Voor Brasur scoorde Tineswer Gangoe en voor Vasco Da Gama was het Rogerio Braga Correio.

error: Kopiëren mag niet!