Jenny Simons: “Partijaanhang zal Doekhie en anderen van repliek dienen”

Parlementsvoorzitter en prominent lid van de Nationale Democratische Partij (NDP), Jennifer Geerlings-Simons, zegt aan Dagblad Suriname dat zij het eindoordeel van de prestaties van de leden van het hoogste college van Staat overlaat aan de achterban van de NDP. Door gebrek aan quorum heeft De Nationale Assemblee (DNA) vanaf 1 oktober geen parlementsvergaderingen kunnen houden. Simons zegt dat zij geen problemen heeft zowel binnen als buiten de partij met wie dan ook. Tegelijkertijd geeft zij ook aan dat zij geen enkel probleem heeft met leden van andere partijen. Zij deelt dezelfde mening als MC-fractieleider Ricardo Panka die meerdere malen heeft aangegeven dat DNA-leden een verantwoordelijkheid hebben jegens de gemeenschap en hierdoor in moeten staan voor de gevolgen als het volk hun bij de verkiezingen van mei 2015 afstraft. Ook aan het feit dat MC/NDP-assembleelid Rashied Doekhie onlangs aan Starnieuws heeft aangegeven dat hij niet voor kleine dingen naar het parlement komt, heeft Simons geen boodschap. Doekhie trekt zich niks aan van kritiek van fractiegenoten die er moeite mee hebben dat hij vaak niet aanwezig is op vergaderingen. “Ten eerste hebben vier artsen die mij behandelen, mij afgeraden om mij teveel te vermoeien. Ik moet vijf dagen per week voor behandeling in het ziekenhuis. Daarnaast heb ik het heel druk met politieke activiteiten in Nickerie. Wij zijn dicht bij de verkiezingen en mijn prioriteit is zoveel mogelijk zetels te behalen in Nickerie. Ik ga echt geen 250 kilometer afleggen om te horen dat er geen quorum is. Als er belangrijke wetten worden behandeld, dan ben ik daar”, benadrukt de politicus.
“Het is de president die de voor hem belangrijke wetten naar het parlement stuurt en ik ga ervan uit dat al deze wetten belangrijk zijn. Als lid Doekhie niet naar het parlement wil komen, is hij zelf verantwoordelijk voor zijn uitspraken en daden”, zegt de DNA-voorzitter. Volgens Simons is zij er niet om Doekhie tot orde te roepen. “De partijaanhang zal Doekhie en anderen van repliek dienen”, zegt de DNA-voorzitter. De geruchten dat zij binnenkort uit ontevredenheid naar een ander partij zal overstappen, verwijst zij naar het rijk der fabelen. “Ik vind het gewoon een belachelijke opmerking”, aldus de parlementsvoorzitter. De verkiezingsstrijd is in volle vaart. In de afgelopen periode hebben verschillende mensen uit de politieke wereld politieke organisaties verlaten voor een andere. Twee bekende gevallen zijn die van Keshopersad Gangaram Panday die onlangs toetrad tot de paarse partij, nadat hij jarenlang lid was van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Ook Regillio Dors, die steeds aangaf NDP’er in hart en nieren te zijn, stapte over naar de Pertjajah Luhur (PL) van Paul Somohardjo.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: