Caribbean Airlines zal US $25 vragen voor tweede koffer

25 meer betalen voor de tweede handbagage. 1Caribbean Airlines heeft aangekondigd dat passagiers voor hun tweede ingecheckte bagage $25 zullen moeten betalen. De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat ondanks de groeiende industrietrend, waarbij de luchtvaartmaatschappijen passagiers voor alle ingecheckte bagage laten betalen, de Caribbean Airlines alleen voor de tweede bagage zal laten betalen. ‘De eerste ingecheckte bagage blijft gratis.’ In eerste instantie verzette Caribbean Airlines zich tegen de overgang naar dit beleid, maar vanwege de concurrentie zien ze geen andere keuze, meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website. Het nieuwe beleid, aldus de verklaring, zal in twee fasen uitgevoerd worden. De eerste fase gaat in op 18 december 2014 of erna, voor reizen gekocht van 15 januari 2015, op alle vluchten tussen de Caribische en Toronto tickets. Fase twee gaat in effect op of na 1 februari 2015, voor gekochte tickets tot 15 april 2015, op alle vluchten in de rest van het netwerk. Deze twee introductiefasen stellen klanten in staat zich aan te passen en vooruit te plannen.
Voorzitter Aniel Bhaggan van de Asra (Associatie van Reisagenten in Suriname) zegt dat Caribbean Airlines middels een brief melding deed van deze prijsverhoging. Alle reisbureaus zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Passagiers met reeds uitgegeven tickets vallen niet onder deze nieuwe regeling, meldt de Asra-voorzitter.
Voorzitter Albert Alleyne van de Consumentenkring Suriname verklaart dat het soms heel lastig kan zijn voor andere consumenten wanneer er veel bagage door andere passagiers gebracht wordt. Vooral wanneer er gekeken wordt naar de opslagruimte. ‘Het is wel zeer onbeleefd van de airline om nog niet met een melding van deze prijsverandering te komen. Hoe moet de consument zich voorbereiden op een eventuele prijsverandering als hij niet tijdig op geattendeerd wordt’, aldus Alleyne. Vooraf was het beleid van de Caribbean Airlines dat elke passagier twee koffers van maximaal 50 lbs mocht inchecken.

error: Kopiëren mag niet!