West Suriname afgesloten voor vrachtverkeer

Wegstrekking Zanderij naar West Suriname afgesloten voor  zwaarverkeer door KastoDe rijweg naar West-Suriname vanaf Zanderij is per heden afgesloten voor vrachtverkeer boven 4 ton. Districtscommissaris Mohamad Kasto komt tot dit besluit vanwege de zeer slechte staat waarin deze weg zich bevindt. Op het weggedeelte Zanderij tot Pikien Saron worden voorbereidingen getroffen voor asfaltering. Doordat het continu heeft geregend, is ook dit deel ontoegankelijk geworden. De maatregel wordt genomen om te voorkomen dat de gemeenschap in het achterliggend gebied van Para geïsoleerd raakt. “De vrees bestaat dat de weg in een nog slechtere staat kan komen als er toch zwaar verkeer hiervan gebruik maakt”, zegt Kasto. “Als het totaal onberijdbaar wordt, zal het ten nadele komen van de dorpsgemeenschappen.” De staatsbus en ander personenverkeer komt volgens Kasto al moeilijk door de grote modderpoel. Het aannemingsbedrijf Main Transport is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken gisteren begonnen met werkzaamheden ter verbetering van de wegsituatie. “Het weer is gisteren opgeklaard en de zon is een beetje gaan schijnen, dus de machines kunnen vrij worden ingezet om de wegconditie te verbeteren. Dit weggedeelte blijft tot nader order gesloten”, besluit Kasto.

error: Kopiëren mag niet!