Suriname America Alumni Association doneert boeken aan Stichting Rumas

Suriname America Alumni Association doneert boeken aan Stichting RumasLilian Wiebers, vertegenwoordiger van de Suriname America Alumni Association (SAAA) en de Alumni Outreach Coordinator van de Amerikaanse Ambassade, Ingrid Hill, hebben op vrijdag 12 december boeken gedoneerd aan Stichting Rumas. Directeur Emmy Hart samen met enkele medewerkers van Rumas hebben de donatie in ontvangst genomen. Nog vier andere organisaties mochten eveneens boeken in ontvangst nemen uit handen van de SAAA. Emmy Hart is de SAAA dankbaar en zei blij te zijn met de uitgebreide genre van boeken. “Vooral de woordenboeken zijn zeer welkom. Jongens nu gaan jullie meer lezen” zei ze tot haar pupillen. Ook de jongeren waren zeer enthousiast over de collectie. De afdeling Jeugd Delinquentenzorg krijgt dinsdag, als laatste groep, ook een schenking boeken. SAAA organiseerde de ‘book drive’ in verband met de Amerikaanse National Library week in de periode 13 – 19 april. De organisatie verzamelde meer dan 1.000 boeken en kreeg daarnaast een collectie van boekhandel VACO. De ‘book drive’ levert een bijdrage aan de visie van de SAAA, namelijk het bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname. Met deze inzamelingsactie wil de SAAA het lezen onder de Surinaamse bevolking bevorderen en mensen het nut van hergebruik van informatie bijbrengen. In de afgelopen 40 jaar hebben ongeveer 250 Surinamers de Verenigde Staten van Amerika bezocht voor studie en deelgenomen aan professionele uitwisselingsprogramma’s gesponsord door de Amerikaanse regering. Deze bezoekers en veelbelovende leiders keerden naar Suriname terug met meer kennis op hun vakgebied, meer ervaring in het Amerikaanse politieke, economische en culturele leven en nog meer gedrevenheid om te investeren in de Surinaamse gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!