Oscar D’Leon en Juanes naar Curaçao North Sea Jazz

Oscar D’Leon
Oscar D’Leon
Donderdag 3 september 2015, volgend jaar dus, opent de zesde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival met een groots gratis evenement op het festivalterrein World Trade Center bij Piscadera Bay. Niemand minder dan Oscar D’Leon en Juanes zullen dan hun opwachting maken op het eiland. Salsazanger Oscar D’Leon is met een carrière van meer dan veertig jaar een van ’s werelds toonaangevende Latin muzikanten. Hij combineerde in het begin zijn zangcarrière nog met een baan als taxi- en buschauffeur in Caracas, maar verruilde zijn passagiers al snel voor grote zalen. D’Leon leerde zichzelf bas spelen; hij richtte in 1973 zijn eerste band “La Dimension Latina”, op en had snel erna zijn eerste hit. In de jaren tachtig verbleef hij lange tijd in Cuba, het land waaraan hij naar eigen zeggen al zijn muzikale invloeden en verdiensten dankt. Hij wordt wel de meest Cubaanse van alle niet-Cubaanse zangers genoemd. De charismatische Venezolaan zal niet rusten totdat iedereen op Curaçao het naar zijn zin heeft. Daarvoor brengt hij maar liefst zestien muzikanten mee: een stevige blazerssectie, enkele violisten, koorzangers en natuurlijk de onweerstaanbare percussie van salsero’s op topniveau.
Juanes is de meest succesvolle en belangrijkste Latin rock pop artiest van de laatste jaren. Geboren als Juan Esteban Aristizábal Vásquez groeit de zanger/gitarist op in Medellín, Colombia. Hij start zijn carrière op 15-jarige leeftijd in de band Ekhymosis waarmee hij vijf albums uitbrengt. Na het uiteenvallen van die band komt hij in 2000 met zijn eerste solo album, ‘Fíjate Bien’, waarvoor hij drie Latin Grammy Awards in ontvangst mag nemen. Zijn volgende album ‘Un D

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: