La Vigilantia nieuwste volleybalploeg

Het meisjesvolleybalteam van La Vigilantia zal haar intrede doen in de competitie van de Suvobo
Het meisjesvolleybalteam van La Vigilantia zal haar intrede doen in de competitie van de Suvobo
De Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) zal komend seizoen een nieuwe ploeg mogen verwelkomen. Deze is La Vigilantia uit Paranam. De ploeg is opgericht op 17 april 2013 en is nu zover om ingeschreven te worden in de meisjes-aspirantenklasse van de Suvobo. De initiatiefnemer van deze ploeg is geen onbekende. Deze is Regillio Parijs. In 2010 trok Parijs de stoute schoenen aan door een volleybalploeg op Pontbuiten, Parthani, op te richten. Die doet inmiddels al 3 jaar mee aan de competities van de Suvobo. ‘Doordat ik als security guard werk bij de Suralco te Paranam, ben ik in contact gekomen met de mensen aldaar. Er is een nieuwe sporthal gebouwd te La Vigilantia en waren veel jeugdigen in de buurt. Ik heb toen het initiatief genomen om een team met alleen buurtspelers op te richten’, geeft Parijs aan. ‘Het is een districtsteam, dus de inzet van de meisjes zal heel hoog zijn, omdat ze geen andere sport binnen hun bereik hebben. ’ Parijs gaat op eigen kosten een keer per week (op zijn vrije dag) naar Paranam om de meisjes te trainen. Er moet een structuur zijn, ze kunnen het niet onderling doen. De zaalhuur moet ook betaald worden’, vertelt Parijs. Het team bestaat uit 10 meisjes in de leeftijdsklasse van 12-14 jaar. ‘Ik hoop dat met de tijd er meer meisjes zich aansluiten bij deze ploeg, zodat er een brede basis is’, zegt Parijs. La Vigilantia heeft een eigen identiteit, het logo van de ploeg bestaat grotendeels uit een trein, dat symboliseert het district Para. Toch is er een grote binding met Parthani, daar Parijs voorzitter is van beide verenigingen. ‘We trekken vaker samen op. Laatst waren we nog samen op trainingskamp op Krakka. Afgelopen zaterdag hebben we ook samen getraind en een partijtje gespeeld op Paranam’, vertelt Parijs.

error: Kopiëren mag niet!