Giant Painting met succes af

Giant Painting  met succes af
Giant Painting  met succes af1De Giant Painting waaraan dertig Surinaamse kunstenaars het afgelopen weekend hebben gewerkt in Sidewalk café ’t Vat, is met groot succes af. Het is heel goed verlopen, zegt kunstenaar George Struikelblok, voorzitter van Federatie van Beeldende Kunstenaars in Suriname (FVAS). Vanaf 10 uur s’morgens waren de kunstenaars bezig met het beschilderen. Op zaterdag 13 december heeft Erwin de Vries zijn bijdrage geleverd aan deze ‘Giant Painting’. Het hema was de natuur van ons land, de cultuur van ons en de binnenstad met name de gebouwen en kerken. Elke kunstenaar was vrij om te kiezen waarover hij of zij zou schilderen. Er waren dertig kunstenaars, dus heb ik groepen van 5 gemaakt, legt Struikelblok uit. De muur van de vertrekhal is 17 meter lang, dus de schilderij pas helemaal in. Het is niet de eerste keer dat wij een schilderij hebben gemaakt voor SLM. Ongeveer 16 jaar geleden hadden we ook een gemaakt. Die was ook opgehangen in de vertrekhal, maar door wind en weer was het niet meer zo mooi. De SLM heeft gemeend alle kosten te dekken voor deze Giant Painting. De 30 kunstenaars krijgen geen vergoeding, maar wel de eer dat hun werk in de vertrekhal mag staan, aldus Struikelblok.De Giant Painting is 15 meter lang en komt te hangen in de vertrekhal op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven te Zanderij. Struikelblok geeft aan dat hij probeert om het kunstwerk voor de feestdagen op te spannen. (foto’s: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!