Tjin-A-Tsoi accepteert asociaal gedrag politie niet

ArthurNF/NPS Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi zegt aan Dagblad Suriname dat enkele manschappen van het Korps Politie Suriname (KPS) steeds maar niet ophouden op verkeerde toon tot burgers te praten. Dat was ook zo afgelopen zaterdag bij de opening van de Staatsolie raffinaderij. Volgens een agent van de motorbrigade zou de volksvertegenwoordiger zijn voertuig naast de weg hebben geparkeerd, terwijl dat volgens de wetsdienaar niet mag.
Volgens Tjin-A-Tsoi kwam de toon waarmee de agent sprak niet in goede aard over bij zowel hem als de omstanders die achter hem hadden geparkeerd. Hij vond het vreemd dat de politie het specifiek op hem gemunt had, terwijl ook andere voertuigen op dezelfde wijze stonden geparkeerd. “Ik heb geen enkel verkeersregel overtreden, omdat mijn voertuig goed stond geparkeerd”. De parlementariër zegt dat hij de wetsdienaar duidelijk maakte dat hij maar een boete moest uitschrijven en zijn voertuig moest laten slepen als hij zeker van zijn zaak was. Uiteindelijk is dat niet gebeurt. “Als hij het beleefd zou hebben gevraagd zou ik het zeker hebben verwijderd”.
De politieman vond het gedrag van de volksvertegenwoordiger ongepast. Volgens de wetsdienaar wilde Tjin-A-Tsoi op grond van zijn functie de voorschriften aan zijn laars lappen door niet naar een eenvoudige politieman te luisteren.
Protocollair was op die dag de Sir Winston Churchill Weg afgesloten vanaf de Tout Lui Fautweg tot de Tout Lui Fautmiddenweg. Er mochten dus geen voertuigen langs de wegen worden geparkeerd, omdat er voor ruime parkeergelegenheid was gezorgd voor alle uitgenodigden. Daarnaast waren ook pendelbussen ingezet die de mensen van de parkeerplaats naar de tenten zouden vervoeren. Tjin-A-Tsoi werd erop gewezen dat er een parkeerplaats is aangewezen om te parkeren en dat protocollair alle DNA-leden op de vip afdeling moesten parkeren. De parlementariër zegt dat hij om persoonlijke redenen niet gekozen had om het aangewezen terrein te parkeren. Bovendien moest hij kort na de plechtigheid meteen vertrekken en had hij geen zin om klem te worden gereden door andere parkeerders. Hij koos daarom om dit net als enkele andere bestuurders netjes langs de openbare weg te doen. Dit is toen de wetsdienaar hem aanmaande om het voertuig te verwijderen.
De volksvertegenwoordiger zegt dat hij niet wil dat de politieagent in problemen komt. Echter wenst hij dat politieagenten zich professioneler opstellen en beter met burgers leren praten.
FR

error: Kopiëren mag niet!