“LVV-coördinator moet aftreden en de deuren van zijn kantoor sluiten”

Harinnanan Oemraw heeft in het programma ‘In Huis’ van 8 december gezegd dat het bestuur en de leden van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) vinden dat de LVV-coördinator Guido van der Kooye, moet opstappen en de deuren van zijn kantoor moet sluiten.
Oemraw zegt dat hij steeds de problemen binnen de rijstsector aankaart zonder dat de LVV- coördinator actie onderneemt. “Van der Kooye is geen deskundige op het gebied van de rijstsector. De boeren willen hem niet. De deuren van het LVV-kantoor kunnen gesloten blijven.”, zegt Oemraw.
Van der Kooye hiermee geconfronteerd, geeft aan dat op momenten waarop de SPBA-voorman, Oemraw, gesprekken met hem voert, hij heel erg positief en hoopvol gestemd is. “Toch geeft hij daarna via de media aan dat er heel wat zaken zijn die niet goed verlopen binnen de rijstsector. Ik heb geconstateerd dat het hem weinig scheelt als andere boeren problemen ondervinden. Pas als hij zelf negatieve gevolgen ondervindt van problemen binnen de rijstsector raakt hij helemaal van kant”, zegt Van der Kooye.
De LVV-coördinator zegt dat Oemraw wegens persoonlijk belang zitting heeft in de SPBA. “Omdat hij vanwege problemen met het pompgemaal in Wageningen verlaat is met inzaaien, gaat plotseling niets meer goed in de rijstsector. Maar dementie is iets dat wij niet moeten onderschatten en misschien kan ik het optreden van Oemraw in dat opzicht plaatsen. Hij moet zich laten onderzoeken”, vindt Van der Kooye.

error: Kopiëren mag niet!