Brandweer al begonnen met Tan Faja Basi campagne

Woordvoeder van het Korps Brandweer Suriname vertelt dat de brandweer al begonnen is met de Tan Faja Basi campagne.Vanaf midden november is men bezig op diverse scholen voorlichting te geven over vuurwerk veiligheid. Verder wil de brandweer het collectief afschieten van vuurwerk stimuleren. Dat gaat echter een moeilijke opgave zijn omdat het individueel afschieten van vuurwerk in elke huishouden rondom deze tijd traditie geworden is. De officiële afschiet- en verkoopperiode van vuurwerk is nog niet bekend. Vorig jaar begon deze op 27 nov – 2 januari. Wat de ongelukken met het afschieten van bombel betreft, houden zowel de brandweer als de diverse ziekenhuizen zich schrap. Van dec 2013 – januari 2014 stond het aantal slachtoffers op 28 en in 2012 – 2013, 32 .
Deze campagne is een structureel terugkerende activiteit waarvan de thema’s veranderen per seizoen. De actie moet op een leuke en speelse manier bewustwording over brand in huis en omgeving en veiligheid bij het afsteken van vuurwerk op gang brengen
De periode van het afschieten van vuurwerk breekt binnenkort aan. Een ieder bereid zich al voor op dit jaarlijks terugkerend evenement. Elk jaar wordt er door zowel burgers als bedrijven een groot aantal vuurwerk gekocht en verkocht. Voor anderen is de aankoop eerder begonnen. Hoewel de aankoop van vuurwerk voor de aangegeven tijd streng verboden wordt door de politie en brandweer, zien wij elk jaar dat handelszaken zich schuldig maken aan de vroegtijdige verkoop van bombel.

error: Kopiëren mag niet!