Verkiezingen Guyana in begin 2015

De parlementaire oppositie van Guyana stond met een meerderheid. Zij waren van plan een motie van wantrouwen in te dienen tegen de zittende regering. Om te voorkomen dat er zo een motie van wantrouwen werd ingediend, heeft de Guyanese president, Donald Ramotar, het Guyanees parlement geschorst. Volgens de Guyanese president zullen er in Guyana in het begin van het jaar 2015 verkiezingen worden gehouden. De president zei dat dit zijn volgende stap zal zijn na zijn schorsing van Guyana’s parlement op 10 november.
“De datum van de verkiezing zal heel vroeg in 2015 worden bekendgemaakt”, zei de president, aangevende dat het ook zou kunnen worden bekendgemaakt bij de nieuwjaarstoespraak. Het staatshoofd verklaarde dat de beslissing om in 2015 een datum te vast te stellen, is bedoeld om de Guyanese kerstsfeer niet in gedrang te brengen. “We zullen de kerstsfeer niet verstoren met doelloze parlementaire debatten”, zei Ramotar. De president zei dat het doel van de schorsing van de parlementaire oppositie verloren ging met de weigering van de oppositie om deel te nemen in een dialoog. Hij legde uit dat zijn eerdere beslissing bedoeld was om het tiende parlement van Guyana te behouden. De reactie van de parlementaire oppositie was teleurstellend volgens Ramotar, die eraan toevoegde dat er inspanningen waren om hem in diskrediet te brengen en zijn acties als ongrondwettelijk te typeren. Ramotar zei dat hij er alle vertrouwen in heeft de volgende verkiezing te winnen en ook zeker is van het herwinnen van een parlementaire meerderheid.

error: Kopiëren mag niet!