Twee getuigen gehoord in moordzaak onderwijzeres

Kantonrechter Susanne Chu heeft gisteren twee politieagenten gehoord in de strafzaak waarbij de BBS`er Jeevan B. terecht staat voor de dood van zijn 35-jarige vriendin Reshma Basropansingh. Volgens de wetsdienaren was de verdachte samen met twee vrienden op 25 augustus naar Nickerie vertrokken om zijn voertuig te gaan verzekeren. Hierbij besloot hij zijn vriendin, die in Nickerie woonde, op te zoeken. Jeevan vroeg het slachtoffer om seksuele omgang met hem te hebben. Hij zou hiervoor en hotelkamer huren. Het slachtoffer stemde niet in, omdat zij van mening was dat dit haar reputatie in Nickerie zou schaden als iemand haar in een hotel zou zien. Afgesproken werd om dit op de volgende dag in het voertuig van de verdachte te doen. Basropansingh ontmoette de verdachte de volgende dag in een zijweg te plantage Waterloo in het district Nickerie. Zij stapte over in het voertuig van Jeevan. Tijdens het bedrijven van de liefde ontdekte de verdachte een zuigvlek op het slachtoffer, waarna een woordenwisseling tussen de twee ontstond. De verdachte kon niet verwerken dat de vrouw met wie hij reeds twee jaren een relatie had, voor hem uitliep. Het slachtoffer bleef ontkennen. De verdachte trok zijn dienstwapen en ontgrendelde dit. Hij probeerde Basropansingh dood te wurgen. Het slachtoffer zag kans om vrij te komen en probeerde via het voorportier van het voertuig te vluchten. De verdachte zou toen gericht op de onderwijzeres hebben geschoten. Het slachtoffer kwam te overlijden. De verdachte heeft hierna uit vrees het ontzielde lichaam van het slachtoffer op de achterzitting van het voertuig van het slachtoffer geplaatst en vluchtte weg.
Het ontzielde lichaam van Basropansingh werd op woensdag 27 augustus in haar auto aangetroffen. De auto stond in de zijweg te plantage Waterloo geparkeerd. Het lijk vertoonde een schotverwonding. Na zijn daad had Jeevan zijn dienstwapen weggegooid en had hij een valse aangifte gedaan van vermissing van zijn vuurwapen. Een dag voordat het ontzielde lichaam was ontdekt, was een man aan de Fredericiweg, niet ver van de plaats waar het voertuig met het lijk werd gevonden, een winkel binnengegaan om te bellen. De persoon die dit aan de politie heeft gemeld, werd door zijn schoonbroer erop geattendeerd dat de man een vuurwapen aan de voorzijde van de handelszaak tussen enkele planten had bewaard. De politie spoorde de eigenaar van het wapen op en kwam tot de conclusie dat het toebehoorde aan de Beveiligings en Bijstanddienst Suriname (BBS). Aan de hand van camerabeelden van de winkelzaak werd het voor de politie duidelijk dat er een verband bestond tussen de beller die aangaf dat er een voertuig onbeheerd stond in het Lachmanproject. Na verder onderzoek bleek het wapen op naam te staan van Jeevan die met medewerking van de commandant van BBS werd aangehouden en overgedragen aan de politie in Nickerie. De verdachte heeft vanaf het begin toegegeven dat hij het slachtoffer om het leven heeft gebracht. Op 18 december worden nog vijf getuigen gehoord in deze zaak. De strafzitting zal dan in Nickerie worden gehouden, omdat de getuigen daar woonachtig zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: