Poppenkast

Regelmatig lees of hoor ik mensen roepen dat de regering corrupt is en dat velen in de regering corrupt zijn terwijl ik en met mij velen in het land weten dat juist deze mensen die de mond vol hebben van corruptie, zelf geen haar beter zijn. In het luchtledige roepen dat mensen corrupt zijn, zet geen zoden aan de dijk. Noem gevallen en onderbouw deze gevallen. Daarmee geef je concreet aan wie zich schuldig heeft gemaakt dan wel schuldig maakt aan corruptie en dat zal het begin zijn van het aanpakken van corruptie maar zeker niet dat poppenkastgedrag van iedereen aanwijzen van wie vermoed wordt daarmee bezig te zijn.
Ik hoor ook steeds roepen dat de regering niet voldoet want ze hebben al zoveel ministers vervangen terwijl ik dat juist een gezonde ontwikkeling vind. Wie niet voldoet moet plaats maken. Zo houd je de mensen tenminste scherp. Maar steeds dreigen met de druppel die de emmer doet overlopen, om daarna steeds een andere emmer aan te schaffen, is grof gezegd, de mensen finaal voor de gek houden. En uit ervaring weten wij dat dit laatste weliswaar ook nog lukt bij de mensen met een laag intelligentieniveau. Een geluk is wel dat de mensen steeds wijzer worden. Gelukkig heeft dit gedrag ook een goede zijde want de mensen die roepen dat het zo slecht gaat in het land, bevestigen daarmee dat zij nauwelijks of geen ontwikkelingsvisie hebben. Vaker worden wij gewild of ongewild geconfronteerd met onverantwoordelijk gedrag en als we uitgaan van het gegeven dat ieder mens ook een verstand heeft , dan is dat gedrag onverklaarbaar. Persoonlijk ben ik van mening dat de tijd van 1975 -2010 een belangrijke rol heeft gespeeld waardoor velen gedemotiveerd zijn. Een regering heeft sowieso de taak om zijn burgers te motiveren en dat kan alleen door te laten zien dat het de regering menens is om het land vooruit te brengen en dat is voorheem vrijwel nooit gebeurd. Een mooi en schoon land motiveert mensen al en een goede infrastructuur zorgt voor tevreden burgers.
Hier zijn velen angstig om iets te zeggen omdat ze bang zijn voor rancuneuze handelingen terwijl in feite gefundeerde kritiek eigenlijk juist goed is.
Ieder jaar krijgen we tegen deze tijd van het jaar weer te maken met de decembermoorden. Voor de mensen die het aangaan heb ik alle respect en begrip. Maar al die poespas er omheen van mensen die er munt uit willen slaan, vind ik misselijkmakend waardoor ik er geen aandacht meer aan geef. Dan hoor ik weer dat het proces is stopgezet door allerlei zaken terwijl ik vind dat het proces sinds 2007 nog nooit enig bewijs heeft opgeleverd. Waarom moet het zo lang duren? Als we de kennis niet in huis hebben en toch zo’n groot proces opzetten dan heeft het mijns inziens andere doelen dan die welke de nabestaanden nastreven. Het is een groot showproces geworden waarin enkele als verdachte aangewezen personen niet eens meer weten waar ze hun recht moeten halen en dat is zeer ernstig. Ik las van de week nog een mediabericht waarin is aangehaald dat een meneer in het proces belastende verklaringen had afgelegd en ik genoot van die opmerking omdat het weer zo’n geval was van een laag denkniveau. Die meneer had verklaard dat hij had vernomen en wanneer iemand zo begint kan je hem gelijk vragen om liever ermee te stoppen want er klopt dan niets meer van. Deze meneer heeft laatst ook nog opgeroepen om de waarheid te vertellen. Naar zijn verhaal stond hij erbij toen er op iemand was geschoten maar hij weet echt niet wie toen heeft geschoten. Zelfs in het proces is dat niet duidelijk geworden. Hoe willen wij dan nog verder komen. Er is zoveel informatie bij zoveel mensen maar die houden hun kaken stijf op elkaar en vergist u zich niet hoor. Het zijn juist die mensen die het hardste gillen die heel veel weten maar doen alsof ze dom zijn.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!