Patholoog-anatoom brengt meer duidelijkheid in moordzaak Goudland

De patholoog-anatoom heeft gisteren het door hem opgemaakte obductierapport uitgelegd in de moordzaak van het slachtoffer Eduard Goudland. De 35-jarige Dayanand K. en zijn 36-jarige echtgenote Sandhia K. stonden gisteren voor kantonrechter Susanne Chu. Zij worden ervan verdacht samen en met voorbedachte rade het slachtoffer Eduard Goudland van het leven te hebben beroofd. Op 5 augustus 2013 werd het ontzielde lichaam van Goudland in een kanaal in Nickerie ontdekt. Goudland is om het leven gebracht door onthoofding. Volgens de deskundige is de kans groot dat het slachtoffer enkele van zijn verwondingen in het kanaal zou hebben opgelopen toen het lijk tegen scherpe voorwerpen is aangekomen. De getuige gaf aan dat in gevallen waar de verwondingen van tevoren zouden zijn opgelopen, er een zwart bloedachtige verwonding duidelijk te zien moest zijn. In dit geval was dit niet bij alle verwondingen te merken. Goudland heeft naast de onthoofding nog twaalf steekverwondingen opgelopen. Volgens de theorie gaat de deskundige ervan uit dat het slachtoffer van achteren met een neerwaartse beweging zou zijn gekapt.
Het echtpaar werd kort na de ontdekking van het strafbare feit aangehouden en in verzekering gesteld. Man en vrouw werden op een gegeven moment in vrijheid gesteld, omdat het bewijs tegen hun onvoldoende was. Ambtenaren van de afdeling Forensische Opsporing verrichtten een nader onderzoek in onder andere de woning van het verdachte echtpaar en op andere plaatsen buiten het huis. Daarbij zijn bloedsporen ontdekt die vervolgens naar het buitenland zijn gestuurd voor DNA-onderzoek. Uit dit onderzoek is onomstotelijk komen vast te staan dat de gevonden bloedsporen zowel binnen als buiten de woning van de verdachten, afkomstig zijn van het slachtoffer Eduard Goudland. Het unieke van deze zaak is dat door middel van DNA-onderzoek er bewijsmateriaal is geproduceerd. In deze zaak is een gerechtelijk vooronderzoek gepleegd door de rechter-commissaris. Ook heeft de rechter een gerechtelijke plaatsopneming gehouden. De verdachten werden daarop wederom gearresteerd. Het vermoeden bestaat dat de verdachten het slachtoffer met een eind hout of een stevig voorwerp aan zijn hoofd hebben geslagen. De voorlopige hechtenis van Sandhia K. is eerder opgeschort, omdat zij pas is bevallen van haar vierde kind. De verdachten worden in rechte bijgestaan door de raadslieden Raoul Lobo en Frank Truideman. Deze zaak wordt op 9 januari verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!