Openbaar verkiezingsdebat met stand-up comedian Howard Komproe

Howard Komproe is één van de meest populaire stand-up comedians van Surinaamse afkomst in Nederland. Op zondag 14 december 2014 is hij te gast bij het Politieke Debat van het jongerendiscussieplatform Boks.sr. Howard Komproe is een vaardige verhalenverteller die gal spuwen verheven heeft tot een ware kunst. In 2010 trad hij samen met Roué Verveer, Murth Mossel en Jandino Asporaat in Suriname op onder het cabaret kwartet Caribbean Combo.
Op 14 december 2014 zal Komproe een one-man-show opvoeren als onderdeel van het avondprogramma van het 14 – 12 – 14 Boks.sr evenement. Het middagprogramma bestaat uit een interactieve workshop “Debatteren en campagne voeren” welke zal worden verzorgd door debatgoeroe en -presentator Andrew Makkinga en het Nederlandse campagnebureau BKB.
Doel van deze workshop is om jongeren vaardigheden bij te brengen in het effectief debatteren en het voeren van doeltreffende campagnes. Kernbegrippen hierbij zijn o.a.: argumenteren, overtuigen, analyseren van repliek, reageren op weerstand en kritisch luisteren, overtuigen van kiezers, te woord staan van journalisten en het toespreken van een groot publiek. Voor de eerste keer is er in Suriname een openbaar verkiezingsdebat. Jongeren van verschillende grote en kleine politieke partijen doen de aftrap en nemen het tegen elkaar op. Wie weet het publiek het beste te overtuigen om te stemmen op haar/zijn partij? Inmiddels hebben 6 partijen toegezegd debaters te zullen afvaardigen.
Politiek debat
Suriname maakt zich klaar voor het verkiezingsjaar 2015. De politieke partijen zijn, met het oog op de aankomende periode, al bezig met grote bijeenkomsten en soms onderlinge meetings om de nieuwe combinaties of blokken te vormen. Jongeren van verschillende politieke partijen krijgen op 14 december 2014 de kans om hun aanhang te vergroten. Tijdens het avondprogramma zullen diverse politieke debaters het tegen elkaar opnemen in een spectaculair debat en het publiek van hun politieke opvattingen overtuigen. Als gastheer treedt Ferranto Dongor op en DJ-Cat zal zorgen voor het muzikale amusement. Natuurlijk zijn er ook andere amusementen zoals Adika en Between Towers. Uiteraard zal Howard Komproe de avond opschudden met een, speciaal voor het evenement geproduceerde, stand-up comedy.

error: Kopiëren mag niet!