EBS lanceert ‘Slim met Stroom’ in Nickerie

NV EBS luidtDe NV Energiebedrijven Suriname heeft in het kader van de lancering van haar ‘Slim met Stroom’ (SMS) campagne in Nickerie, op vrijdag een wandelloop georganiseerd door de straten van Nieuw Nickerie. SMS is gelanceerd in het kader van het ‘Energy Efficiency Programma’ van NV EBS. Voor de duurzame ontwikkeling van de energiesector is het noodzakelijk dat de samenleving slim leert omgaan met stroom. SMS heeft een landelijk karakter en duurt 2 jaar. Aan de loop hebben 1.000 leerlingen van OS 1 Nieuw Nickerie, OS Paradise, OS Delhiweg, OS Klein-Henarpolder, OS 3 Wageningen en de Monkouschool meegedaan. Zij hebben de campagne ingeluid met de SMS Kids Walk door te lopen over een afstand van 2 kilometer. Het logo van de campagne heeft als hoofdelement twee open handen, hetgeen de verantwoordelijkheid van elke Surinamer weergeeft.
Het algemene doel van de campagne is om de bewustwording van de gemeenschap te vergroten door het belang van efficiënt energieverbruik te benadrukken. Dit zal van invloed zijn op de reductie van het energieverbruik en de bescherming van het milieu. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh gaf in zijn toespraak aan dat de jongeren de bedoeling van de wandelloop moeten begrijpen en meenemen. “Het ligt in de bedoeling dat jullie zuinig moeten omgaan met stroom. Als wij meer stroom verbruiken dan eigenlijk nodig is, kost het niet alleen huishoudens meer geld, maar ook de Staat. Verder ondervindt ook het milieu schade bij het opwekken van energie uit koolwaterstoffen als diesel. Hoe zuiniger wij als burgers kunnen omgaan met opgewekte stroom, hoe minder diesel de overheid hoeft te kopen om stroom op te wekken en hoe minder het milieu vervuild wordt”, zegt de burgervader.
Roetoe Raveles, public relations officer van de EBS, is de achterliggende gedachte het efficiënter omgaan met stroom, omdat er veel minder energie beschikbaar is uit fossiele brandstoffen. Volgens hem moet er worden overgegaan tot het opwekken van zonne-energie, windernergie en andere alternatieven van energie. “Jong geleerd is oud gedaan”, vandaar dat de campagne wordt ingeluid met jonge Surinamers. Het ligt volgens Raveles in de bedoeling dat de leerlingen de boodschap overbrengen aan anderen en hun ouders.

error: Kopiëren mag niet!