Styx pakt 8ste landstitel

1 Styx 1De jongens van Styx the Kuldipsingh Group hebben het gepresteerd om zich donderdagavond voor de achste maal tot zaalvoetbalkampioen van ons land te kronen. Ze heeft hiermee het record van ZV Mengao, die ook 8 keer het kampioenschap won, geevenaard. Zij was in de finale veel te sterk voor de jongens van The Lions. Het werd uiteindelijk een 4-2 overwinning voor de jongens van Styx die de eerste ontmoeting al met overtuigende cijfers (4-0) hadden gewonnen. In een goed bezochte Anthony Nesty Indoor Stadion namen deze twee ploegen het tegen elkaar op. De ploeg van The Lions zat in een heel lastige positie daar zij verplicht was haar wedstrijd te winnen om nog een game 3 af te dwingen.
Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, en er waren over en weer kleine kansen voor beide ploegen. De ploeg van The Lions probeerde meer via een gesloten verdediging de aanval op te zoeken. Zij probeerden vooral via afstandschoten doelman Ronnie Aloema te verschalken. De ploeg van Styx daarentegen probeerde het juist door kort en goed combinatiespel ,maar er mag wel gezegd worden dat beide defensies goed georganiseerd waren. Styx kwam langzamerhand beter uit zijn spel en de 1-0 voorsprong die zij halverwege de eerste helft nam, was dan ook verdiend. Het was de speler Brito Oliveira die uit een vrije trap de 1-0 maakte. Niet veel later was de stand alweer gelijk. Het was Severio Kanalie die de score op gelijke hoogte bracht. Styx Kuldipsingh group kwam wederom op voorsprong en dit keer was het Gregory Righters die zijn ploeg een paar minuten voor rust naar een 2-1 voorsprong schoot. Dit was dan ook de ruststand in deze wedstrijd. Na de rust begonnen beide partijen heel afwachtend te spelen. The Lions wist dat zij geen derde tegendoelpunt tegen zich kon permitteren, en tegelijkertijd moest zij er naar toe werken om de stand gelijk te trekken . En juist doordat de ploeg van The Lions genoodzaakt was de aanval op te zoeken ontstonden er openingen in de defensie. Styx maakte hier goed gebruik van. Het was de andere Braziliaan aan de zijde van Styx die ditmaal scoorde. De jongens van The Lions speelden hierna een verloren wedstrijd. Dat bleek ook uit de wijze waarop het vierde doelpunt ontstond. Joel Baja leed knullig balverlies in de achterhoede van The Lions, de bal belandde door een mooie loppass van Siegfried Uralima bij Da Silva die er met een heel mooi hakballetje de 4-1 maakte. Romano Stekkel deed zeven minuten voor tijd nog iets terug namens The Lions, maar de voorsprong van Styx kwam daarna niet meer in gevaar, waardoor zij zich voor de achtste maal tot zaalvoetbal kampioen kroonde.
In de tweedeklasse ontmoeting tussen de ploegen van Inter Five en The Rising Stars won de ploeg van Fc Inter Five met 4-3 van de jongens van The Rising Stars. Door deze uitslag is de ploeg van Inter Five kampioen geworden in de tweedeklasse. Beide ploegen spelen volgend jaar in de eersteklasse. De eersteklasse finale ontmoeting tussen Kabel Boyz en Fc Exes eindigde in een 5-4 overwinning voor de ploeg van Kabel boyz. Door deze stand is de seriestand 1-1. De beslissende game 3 in deze serie wordt zondag aanstaande gespeeld.