Ronny Vrede redt Deva Boys met late treffer tegen Nishan’42

De SVB Eersteklasse competitie werd woensdagavond voortgezet met de Meerzorg-derby tussen Deva Boys en Nishan’42. In een bomvol Dr. Ir. F. Essedstadion eindigde het duel in een 1-1 eindstand. Nishan’42 stond tot de 88ste minuut nog voor met 0-1, en toen kopte Ronny Vrede de gelijkmaker in voor Deva Boys. De ruststand was 0-0. Nishan’42 was qua spelvermogen en balbezit de betere ploeg, maar zij konden Deva Boys niet hun eerste verlies bezorgen in de competitie. Door dit gelijkspel is het vrijwel zeker dat Deva Boys het jaar ongeslagen afsluit als koploper, of in het uiterste geval als mede-koploper.
Deva Boys startte de wedstrijd ietwat gehandicapt, daar ze 5 basisspelers moesten missen door kaartenschorsing en blessures. Toch improviseerde trainer Soekrie Sawirjo met de beschikbare jongens om tegenstand te kunnen bieden aan Nishan’42. Bij Nishan’42 was vedette Derrick Garden niet van de partij wegens een blessure opgelopen in de zaalvoetbalcompetitie. Maar met een sterk middenveld bestaande uit de Brazilianen Ronaldo Brito de Oliviera en Perreira Davi da Silva dirigeerde Nishan’42 toch de wedstrijd. De eerste helft was volledig een Nishan-aangelegenheid. De jongens van het trainers-duo Roberto Gödeken en Ricardo Peneux toonden goed combinatiespel met een bepaald patroon. Deva Boys had hierop geen antwoord en moest sterk verdedigen. Er waren goede kansen voor onder andere Jonathan Iroredjo en Andre Murray, maar ze konden de supporters van Nishan niet laten juichen. De ruststand bleef 0-0.
In de tweede helft bleef Nishan haar spelpatroon behouden, terwijl Deva Boys juist de beste kansen kreeg via individuele acties van haar spelers. De eerste goede kans was voor haar spits Ronny Vrede. Een voorzet van Aimar Moese kopte hij tegen het lichaam van Nishan-goalie Richy Richards. Bij Deva Boys was haar doelman Patrick van Maalsen ongetwijfelde de held van de dag. Van Maalsen redde keer op keer, met kunst en vliegwerk, zijn ploeg van een grotere achterstand. Echter, bij een corner in de 74ste minuut was Van Maalsen kansloos toen Quincy Adams hoger dan de anderen sprong en keihard inkopte (0-1). Hierna redde Van Maalsen nog een vrije trap van Brito. Deva Boys wist dat er een gelijkspel uit de bus gehaald kon worden, als ze hard zou werken. En dat deden de jongens ook. Een keer was ze dichtbij, maar de inzet van Jowano Clemens werd voor het doel geblokkeerd. Met nog twee minuten te gaan kreeg Deva Boys een vrije trap op het middenveld. Anthony Thalia trok voor, de lange spits Maikel Watson kopte door. De bal kwam in de lucht tussen Nishan-doelman Richards en de korte spits van Deva Boys, Ronny Vrede. Geloof het of niet, Vrede sprong hoog in de lucht en won het kopduel van de doelman. De bal rolde het doel in en het gelijkspel was binnen (1-1). Vrede is topscorer in de Eersteklasse met 9 goals.

error: Kopiëren mag niet!