Panka, Bouva en Misiekaba vallen journalisten aan

De NDP’ers Ricardo Panka, Melvin Bouva en Andre Misiekaba
De NDP’ers Ricardo Panka, Melvin Bouva en Andre Misiekaba
‘Jullie staan aan de kant van de oppositie. Dit is waarom jullie steeds onwaarheden over de coalitie schrijven.’ Deze opmerking maakten de assembleeleden Ricardo Panka, Andre Misiekaba en Melvin Bouva gisteren richting de aanwezige journalisten van de verschillende mediabedrijven op de stoep van De Nationale Assemblee (DNA). Met name een bepaalde opmerking van Bouva viel niet in goede aard bij een verslaggever van een medium, die meteen zijn misnoegen kenbaar maakte aan het DNA-lid. De volksvertegenwoordiger hield de betreffende journalist voor dat hij boter op zijn kop zou hebben en zelf moest weten wat hij heeft gedaan. ‘Praat zelf met die man, praat zelf met die man! Je weet wat je hebt gedaan en ik zeg het als een grote man! Yu musu hori yu mofo’, schreeuwde Bouva intimiderend ten overstaan van een ieder. Bouva heeft zich op den duur op aandringen van zijn fractiegenoten teruggetrokken in de vergaderzaal.
De directe aanleiding voor de opmerking van de drie parlementariërs was het feit dat het DNA-lid Harish Monorath van Nieuw Suriname van te voren in de media had kenbaar gemaakt dat hij geen quorum bij de twee geplande DNA-vergaderingen van gisteren zou verlenen. Ondanks de plaatsing van het ontwerp Advocatenwet op de agenda van de openbare vergadering, besloten Monorath en collega Premdew Lachman niet mee te werken, omdat het volgens hun een drogreden van de coalitie was om quorum te krijgen. Bovendien was de kans volgens hun groot dat deze wet op den duur aan een kant zou worden geschoven. ‘U moet mensen niet op hun woorden toetsen, maar op hun daden. Delen van de media nemen alles als zoete koek’, benadrukte de MC-fractievoorzitter.
De voorzitter van Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), Wilfred Leeuwin, die ook ter plekke was, gaf de volksvertegenwoordigers te kennen dat een ieder de vrijheid heeft om zijn of haar mening te uiten. De media hebben daarom ook de vrijheid om te praten met wie zij willen. ‘Wij zijn niet hier om belangen van slechts een bepaalde groep te dienen’, aldus de SVJ-voorzitter.
FR

error: Kopiëren mag niet!