Kinderen Matawai gebied in de bloemetjes gezet

Kinderen Matawai gebied in de bloemetjes gezetDe kinderen van het Matawai gebied hebben voor het eerst kinderdag gevierd. Dit gebeurde op vrijdag 5 december 2014 onder leiding van de Stg. voor Dorps Ontwikkeling Matawai. De organisatie vond het nodig dat ook deze kinderen de nodige aandacht krijgen. De sfeer was heel goed en de kinderen, de leerkrachten en de ouders hebben echt genoten. De kinderen hebben aangegeven dat zij nooit eerder kinderdag hebben gevierd. Nu zijn ze blij dat de Stg. voor Dorps Ontw. Matawai dit soort zaken organiseert. De Stg. heeft speelgoed uitgedeeld. Het zijn zelf ook jongeren die uit het gebied komen en die zich in Paramaribo verder hebben geschoold. Ze komen nu terug om de andere jongeren uit het gebied te ondersteunen. Momenteel wordt er gewerkt aan een tweede speeltuin in Nw. Jakobondre door Dc Gracia Emanuel. De eerste is in november opgeleverd te Poesoegroenoe. De Stg. is van plan om volgend jaar een sportdag te organiseren voor de kinderen van het Matawai gebied. Emanuel zegt dat onderwijs één van de belangrijke elementen is die het proces van duurzame ontwikkeling op gang moet brengen. Er is in de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt aan het onderwijsmateriaal. Het isolement van de kinderen van het Matawai gebied wordt doorbroken. De ontwikkeling komt goed op gang. De mensen van het Matawai gebied hebben verandering gezien dankzij deze regering. De Stg. bedankt een ieder die dit project hebben ondersteund. Speciale dank gaat uit naar de president Desi Bouterse voor het geldsbedrag dat hij heeft gedoneerd. Daarmee zijn verschillende noodzakelijke spullen voor de voor de school aangeschaft. Vele anderen die de kinderen van dit gebeid een warm hart toedragen worden bedankt. Zo ook First lady Bouterse-Waldring, Robby Asaf, Lainel Leidsman en dc Gracia Emanuel.

error: Kopiëren mag niet!