Trinidadiaanse Arima komt om te winnen

De Trinidadiaanse voetbalclub Holy Cross/Arima, die woensdag in Suriname is garriveerd voor het spelen van vijf vriendschappelijke wedstrijden, komt om te winnen. Dat heeft de technische leiding van de club laten weten via coordinator James Ramlall van Stichting Caribbean Centre (SCC). De stichting in Suriname is verantwoordelijk voor de komst van het jeugdvoetbalteam uit Trinidad and Tobago (T&T) en treedt op als intermediair van een uitwisselingsproject tussen Suriname en T&T, dat al bijkans 30 jaren loopt. Volgens Ramlall hebben de Trinidadianen hun visie op het project bijgesteld en gaat het nu niet meer om integratie van de twee jeugdgemeenschappen alleen, maar wordt de nadruk ook gelegd op het resultaat van de vriendschappelijke wedstrijden. “Ze hebben gezegd dat ze komen om te winnen”, aldus Ramlall. De delegatie van Arima arriveert woensdag in Suriname en speelt op vrijdag 12 december haar eerste wedstrijd tegen jeugd ABSO op het sportterrein van de stichting Abrabroki, Beekhuizen, Saron en Omgeving (ABSO) te Beekhuizen. Op zaterdag werkt de Trinidadiaanse club in Frans Guyana een vriendschappelijk duel af om vervolgens op maandag en dinsdag weer in actie te komen in Suriname. De tegenstanders zijn dan Voorwaarts, Kampong Baroe, Robinhood en OASE. SCC is blij met de ondersteuning die de stichting krijgt van het Staatolie Sportontwikkelingsfonds en wil de activiteiten van het project uitbreiden met de zwemsport. “In april halen we zwemmers uit Trinidad”, belooft SCC-coordinator Ramlall. (DRP)

error: Kopiëren mag niet!