Openbaar Ministerie wil twee jaar voor wegnemen tas ondernemer

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van twee jaar voorgesteld tegen de verdachte Steffoind S. De verdachte zou op 14 juni 2014 een tas van de ondernemer B.D. op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Prinsenstraat hebben weggerukt en daarna hiermee zijn weggerend. Volgens B.D. had hij die bewuste middag zijn winkel afgesloten, waarna hij besloot om enkele tassen in zijn voertuig te plaatsen. Echter merkte hij bij het plaatsen van de tweede tas dat iemand zachtjes de tas uit zijn hand wegpakte. Toen hij omkeek, zag hij een heer met rasta haardracht snel met de tas wegrennen. Jammer genoeg voor deze rasta werd hij bij het oversteken door een voertuig gehinderd, waardoor de tas kwam te vallen. Op dat moment kwam Steffoind aanrennen, pakte de tas en rende vervolgens hard de Prinsenstraat in. Volgens de benadeelde werd de verdachte door enkele omstanders en een militair achterna gezeten en is hij zelf aan de Saramaccastraat klemgereden.
De verdachte zag dan kans om het terrein van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) op te rennen. De tas had hij inmiddels langs de weg gegooid. Toen hij geen uitweg meer had, sprong Steffoind de Surinamerivier in. Na veel inspanningen van de politie werd de verdachte uiteindelijk toch in de kraag gevat. De verdachte ontkent echter de tas te hebben weggenomen. Volgens Steffoind had hij juist de bedoeling om de tas, na het te hebben opgeraapt, terug te geven aan de benadeelde. Echter werd hij onnodig door B.D. achterna gezeten en heeft hij de tas nimmer tijdens zijn vlucht meegenomen. Een buurvrouw van B.D. heeft bij de politie verklaard dat zij die bewuste dag drie heren op de loer had gezien. Op 27 januari komt er uitspraak in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!