OM vraagt 10 jaar celstraf voor roofverdachten Hermitageweg

OM vraagt 10 jaar celstraf voor roofverdachten HermitagewegOpenbare aanklager Duncan Nanhoe heeft straffen van tien jaar voorgesteld tegen de verdachten Humphrey F., Marillo H., Ryan A., Miquel B., Jurgen L. en Ratno K. Alle verdachten staan terecht voor de brute roofoverval die zij tezamen en in vereniging op 27 september 2013 bij het Western Union geldovermakingskantoor en Kasje’s Drankenpaleis aan de Hermitageweg hebben gepleegd. De magistraat heeft bij de eerdere behandeling van deze bekende zaak de resultaten van het gerechtelijk vooronderzoek gepresenteerd. Hieruit kwam vast te staan dat de politie twee dagen voor 27 september de tip had ontvangen dat een roofoverval in de Brokopondolaan gepleegd zou worden. Op de dag van de beroving werd tijdens een surveillance de verdachte Ryan in een blauw gelakte Vitz samen met Jurgen aan de Brokopondolaan gesignaleerd. Hij sloeg af in een zandweg.
Enkele ogenblikken later kwam een witgelakte Honda uit de zandweg, vermoedelijk met de zeven verdachten. Op een bepaald moment hoorden de wetsdienaren een schotenwisseling, waarop zij zijn afgegaan. De achtervolging werd toen ingezet. Er werd herhaaldelijk op het politievoertuig geschoten. Op een gegeven ogenblik stapten de verdachten uit het voertuig en schoten gericht met semiautomatische wapens op de wetsdienaren. Het gezicht van Marillo was daarbij duidelijk zichtbaar. Vervolgens reden de rovers weg. Bij een bocht aan de Van Brussellaan werd Humphrey uit het voertuig geslingerd. Hij vluchtte terstond het bos in. Het voertuig van de verdachten reed met volle vaart weg. Andere agenten hadden de verdachten de overstap zien doen naar de blauwe Vitz van Ryan. Ryan ontkent dit.
Een bekent, de rest ontkent
Men zag ook een grijze Corolla. De roofoverval was dagen van tevoren goed gepland en voorbereid. Iedereen wist welke functie men moest vervullen. Een deel van de verdachten bekent het feit, terwijl de anderen nog steeds ontkennen. Alle handelingen van de rovers van september 2013 zijn op veiligheidscamera’s vastgelegd. Het beeldmateriaal van de roofoverval was onder meer via de media vrijgegeven. Twee van de rovers hadden de eigenares van het wisselkantoor, Rashida D., mishandeld. Zij liep daarbij een schouderfractuur op. De aanwezigen in Kasje’s Drankenpaleis werden van hun sieraden beroofd en flink mishandeld. De criminelen hadden een onbekend geldbedrag in SRD en valuta buitgemaakt. De kassier van de slijterij kreeg slagen met de kolf van een vuurwapen te incasseren. In januari zal een aanvang worden gemaakt met het houden van de verschilleden pleidooien door de raadslieden. Enkele van de advocaten zijn Irwin Kanhai, Benito Pick en Hedley Derby.
FR

error: Kopiëren mag niet!