Jaguar verscheurt stier te Lelydorp

Frontfoto 2Bewoners uit de omgeving Lelydorp hebben al enige tijd te lijden van een jaguar. Dit bloeddorstig roofdier heeft op maandag 8 december wederom toegeslagen. Een grote zebu-stier van de familie R. Sakiman van de Curaçaoweg is dood gebeten. Sakiman heeft om deze reden al twee stieren verloren, een groot verlies in geld uitgedrukt. De gedode stier was zo groot en zwaar dat er een graafmachine nodig was om het kadaver te begraven. In totaal zijn er in de afgelopen twee jaren reeds zes stieren gedood. Op een avond was de jaguar er weer, deze keer heel dicht op het erf, maar het geblaf van de honden heeft het beest afgeschrikt. De buurtbewoners leven momenteel in grote vrees, omdat de jaguar er nog ronddoolt. Zij durven niet naar hun landbouwgronden, omdat ze bang zijn zelf aangevallen te worden. De bewoners zijn ten einde raad en vragen zich af waar zij voor hulp moeten aankloppen. In elk geval moet de jaguar gestopt worden.

error: Kopiëren mag niet!