Dubbele nationaliteit op agenda DNA

De Nationale Assemblee (DNA) zal vandaag in huishoudelijk verband vergaderen over de initiatiefwet over de ‘dubbele nationaliteit voor bijzondere personen’. Het initiatiefvoorstel is ingediend door de leden Hesdy Pigot, Patrick Kensenhuis, Guno Castelen, Arthur Tjin-A-Tsoi, Asiskumar Gajadien en Ronny Asabina, allen van de oppositie. Vandaag zal men overgaan tot het kiezen van een commissie van rapporteurs voor de ‘Wet aanstelling personen om redenen van staatsbelang’ en de ‘Wet op nationaliteit en ingezetenschap’. Door de eerste wet aan te nemen en de tweede te wijzigen, kan de dubbele nationaliteit voor personen in diaspora van kracht zijn. Het initiatiefvoorstel is voorbereid en uitgewerkt door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en verstrekt aan alle 51 DNA-leden.
De coalitie, waaronder MC-fractieleider Ricardo Panka en Melvin Bouva, was ook van plan dit initiatiefvoorstel in te dienen, maar de oppositieleden waren hen voor. Het bestuur van de SVB is hoopvol gestemd dat deze wet wordt aangenomen, zodat voetballers in diaspora voor de nationale selectie kunnen uitkomen. Intussen hebben 106 profspelers met Surinaamse roots zich bereid verklaard om voor Suriname uit te willen komen. Het ultieme doel is het bereiken van WK 2018 in Rusland. De kwalificatiewedstrijden gaan medio 2015 van start.

error: Kopiëren mag niet!