Door rukwind ontwortelde boom valt op gebouw

Het directoraat Openbaar Groen heeft meteen de omgevallen boom aan de Malebatrumstraat opgeruimd (foto: Regillio Derby)
Het directoraat Openbaar Groen heeft meteen de omgevallen boom aan de Malebatrumstraat opgeruimd (foto: Regillio Derby)
Vanwege hevige rukwinden gistermiddag in de binnenstad is een boom ontworteld en vervolgens op een gebouw terechtgekomen. De voorgevel raakte daarbij los en viel op een voertuig dat voor het gebouw stond geparkeerd. Dit gebeurde omstreeks 14.00 uur aan de Malebatrumstraat. Een medewerker van een nieuwsmedium in de buurt deed de melding bij de politie. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd. De politie van Centrum is gelijk na het bericht op onderzoek uitgegaan om zich ter plaatse te oriënteren. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) en de sleepdienst werden ingeschakeld om maatregelen te treffen. De sleepdienst weigerde het puin op te ruimen; haar taak was slechts om het betreffende voertuig te bergen. Uiteindelijk werd contact gemaakt met Openbaar Groen. Zij was wel bereid om de ontwortelde boom te verwijderen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!