Bolletjesslikker neemt in voor zieke moeder

Verdachte Waldi Forster heeft zich schuldig gemaakt aan het overtreden van de Wet verdovende middelen. Waldi heeft op 17 oktober een poging ondernomen om 380 gram cocaïne vanuit Suriname te vervoeren richting Nederland. Op de luchthaven onderging Waldi een controle, waarbij het vermoeden bestond dat hij drugs had geslikt. Er werd toen een urinetest afgenomen. Toen de test positief uitkwam en Waldi aangaf dat hij bolletjes had geslikt, probeerde hij de luchthaven te ontvluchten, echter zonder succes. Volgens Waldi werd hij geconfronteerd met zijn tegen kanker vechtende moeder en moest hij daar wat aan doen. Waldi gaf aan dat hij de stap heeft ondernomen, omdat hij geld nodig had voor de behandeling van zijn zieke moeder.
De advocaat van Waldi verzocht rechter Marie Mettendaf bij haar beslissing rekening te houden met de mogelijkheid dat de komende kerst Waldi’s moeders laatste kerst zou kunnen zijn. Rechter Mettendaf veroordeelde Waldi tot 12 maanden gevangenisstraf. “Hebt u zich afgevraagd wat uw moeders reactie zou zijn? Hebt u uw moeder als enig kind met uw daad iets bewezen? Nee, u heeft het juist verergerd”, aldus de rechter bij de motivering van haar besluit.

error: Kopiëren mag niet!